Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.06.2017.
00:22
Vestionline A

Zapalio kuću zbog razvoda, pa gledao kako gori

Krste Kovačevski (75) iz Vulongonga nije u maloj nevolji. Najpre je ove nedelje izveden pred sud jer je zapalio svoju kuću u naselju Koniston, kako je žena ne bi dobila pri razvodu. Onda je, po izlasku iz suda, više puta nogama i šakama udario TV reportera naočigled kamere. Njegovu agresiju videla je australijska javnost u utorak uveče u veoma gledanoj emisiji "Current Affairs" na TV Devet.

pixabay.com
Krsto Kovačevski teško podneo razvod

Kovačevski tvrdi da je kuća pravno njegova i da je imao pravo da je uništi.

U ranim jutarnjim satima 4. avgusta prošle godine, policija ga je pronašla u baštenskoj kućici na Jutland aveniji. Bio je tamo sa svojim psom, utopljen u džemper i mirno je posmatrao kako mu kuća nestaje u plamenu.

- Nije izgledao zabrinut, iako je kuća gorela samo koji metar od njega - izvestio je policajac koji je pokušao da ga skloni na sigurno.

- Samo posmatram - kazao je Kovačevski.

Koji sat ranije, advokat Kovačevskog uložio je u njegovo ime potpisane pravne dokumente po kojima se vlasništvo nad kućom prenosi na njegovu bivšu ženu, onako kako je nalagala odluka Porodičnog suda iz prethodnog meseca. Kovačevski je uhapšen, pošto je priznao da je podmetnuo požar. Kada su ga vatrogasci pitali kako je sve počelo, on je pokazao na fasciklu sa papirima o razvodu i kazao:

- Ovde je počelo.

U policijskoj stanici Vulongong objasnio je da poslednjih četiri do pet dana nije mogao da zaspi. Postao je emotivan i "nervozan" pošto je 3. avgusta primio sudsku odluku po kojoj mu je dato 40 sati da isprazni kuću.

- Nisam imao gde da odem - rekao je policiji. - Kada sam počeo da se pakujem pritisak mi je rastao. Gde mogu da odem i gde mogu da odsednem? Bio sam u garaži. Pogledao okolo. Video sam kerozin, zgrabio ga i zapalio. I to je to. Izgubio sam sve, pa više nemam o čemu da se brinem.

Kovačevski je u svoj auto spakovao nešto malo imovine - ćebe, posteljinu, nekoliko košulja i sakoa i zapalio kuću. Policiji je rekao da je kerozin prosuo po hodniku u kući, u dnevnom boravku i u kupatilu, a onda zapalio komad papira i bacio ga. U požaru je cela unutrašnjost kuće uništena, a izgoreli krov se urušio. Vatra je pretila i susednim kućama odakle su stanari evakuisani.

Protiv Kovačevskog je podneta optužnica za nanošenje štete na imovini požarom, a on se brani time da je kuća bila legalno njegova, u najmanju ruku još jedan dan.

Bez osiguranja

Kovačevski je policiji rekao da se od svoje žene razveo 1991. i da je ona "sve uzela", ostavivši njega "samo sa odećom koju je nosio". Utrošio je novac, kazao je, na renoviranje kuće - svog jedinog imanja - od kako se 1991. tamo uselio. Ali i da kuća i sadržaj u njoj nisu osigurani

Sudija za prekršaje Mark Daglas prošlog meseca imao je slučaj pred sobom, a ovog ponedeljka trebalo je da donese odluku. Proces je, međutim, odložen.

Advokat Kovačevskog rekao je sudu da se slučaj zasniva na pitanju ko je bio vlasnik imanja u vreme požara.

- Ako je on bio vlasnik, imao je pravo da zapali svoje imanje? - upitao je sudija Daglas policijskog tužioca Šona Takreja.

- Deo prava vlasnika imanja jeste da s njim radi šta hoće, pretpostavljam. Tužba kaže da bi imanje moglo da bude u zajedničkom vlasništvu - odgovorio je narednik Takrej.
Sudija je zato odlučio da pre donošenja odluke razmotri dokumente sa Porodičnog suda i propise iz Zakona o vlasništvu. Predmet će se stoga ponovo naći na sudu ovog meseca, izvestio je "Illanjara Mercury"

Udarao rukama i nogama

Pred sudom, Kovačevskog je čekala TV ekipa - reporter, tonac i kamerman. Kovačevski je, čini se, sav bes pokušao da iskali na mladom reporteru Tejloru Oerbahu. Na stepenicama suda zapalio je cigaretu i kad mu je reporter prišao, pokušao je da je ugasi na njegovoj košulji.

Ceo višeminutni snimak njihovog susreta emitovan je na Devetki. Tu se vidi da nijedan ni drugi nisu odustajali. Reporter je išao s njim uporedo, dok je Kovačevski, nekad fudbaler, na njegova pitanja odgovarao - šakom u grudi, jednom, pa drugom nogom po reporterovim nogama... Mladić je pokušavao da ga se odbrani i da mu skrene pažnju da ga kamera snima, ali je Kovačevski odgovarao: "Ne dajem pet para za to."

Takođe je ponavljao: "F...k off", "Udariću te opet", "F...k off", "Ni na jedno pitanje neću odgovoriti."

Onda je došlo i do sukoba sa snimateljem tona, pa su sada sva trojica stala pred njega i rekla mu: "Dosta je bilo!"

Za očekivati je da Kovačevskog očekuje nova prijava koja će mu dalje zagorčati život.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online