Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
18:01
B. B. - Vesti A

Za hvatanje otmičara nagrada 30.000 evra

Policija istočnog Hesena i državno tužilaštvo Gisen uputili su redakciji "Vesti" informaciju u kojoj se navodi da je za rasvetljavanje otmice sina nemačkog milijardera Rajnholda Virta od pre dve i po godine raspisana nova nagrada od 30.000 evra!

Reuters
Nemačka policija i dalje traga za kidnapera sina milijardera Rajnholda Virta

U informaciji se navodi da je 17. juna 2015. u Šlic-Zasenu (okrug Fogelzberg u Baden-Virtembergu) otet tada 50-godišnji sin iz bogataške porodice Virt koji je, inače, hendikepiran i koji je živeo izlovano u jednoj komuni.

Oteti milijarderov sin nađen je sledećeg jutra nepovređen u šumi kod Vircburga u Bavarskoj, vezan za drvo. Od tada, specijalna komisija kriminalističke policije Fulde i državnog tužilaštva Gisen tragaju za kidnaperom, a najvažniji trag je tonski snimak sa glasom otmičara.

Eksperti su analizirali izgovorene reči, jezičke osobenosti i akcenat i na osnovu toga su, zajedno sa istražiteljima, napravili profil otmičara. Glas otmičara može da se posluša preko telefona kriminalističke policije Fulda 0800/181 2077, a na internetu na http://k.polizei.hešen.de/1136496702.

Opis otmičara

* muškarac star između 40 i 52 godine
* najverovatnije je rođen i odrastao na Kosovu, u Crnoj Gori ili Makedoniji
* doputovao je u Nemačku pre 2001. i godinama je živeo ili radio u prostoru Frankfurta i Ofenbaha
* moguće je da tu i danas živi
* po profesiji, ova osoba je naviknuta a kontakt sa ljudima
* pretpostavlja se da je zaposlen ili da je radio u uslužnim delatnostima, recimo, da je vozač ili poštar
* moguće je da je imao zaposlenje u socijalno-dobrotvornim oblastima ili u gastronomiji

Osim glasa, policija i tužilaštvo su došli do dodatnih indicija i tragova. Tako je utvrđeno da je otmičar boravio više meseci pre otmice u Rajnsko-majnskoj oblasti. U Aldi prodavnicama u Špendlinger ulici u Ofenbahu, u Frankfurtu, Darmštatu i Majnskoj dolini kupovao je takozvani keš-kod kako bi imao kredit za mobilni telefon.

U nedavnoj emisiji ZDF, koja se bavi sličnim slučajevima, ponovo su animirani javnost i građani radi potrage za ovim otmičarom. Informacije se mogu javiti policiji u Fuldi na telefon 0800/181-2077, svakoj policijskoj stanici ili preko onlajn-dežurstva hesenske policije njnjnj.polizei.hešen.de/onlinenjaće . Istovremeno, policija se ličnim dopisima obratila osobama iz bivše Jugoslavije koji žive u Rajnsko-majnskoj oblasti.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online