Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 13.03.2017.
12:48
Vestionline, Tanjug A

Turci ne odustaju: Holandiji poslata protestna nota

Turska je pozvala na razgovor holandskog diplomatskog predstavnika u Ankari.

Reuters
Protest turskih demonstranata u Roterdamu
witter/geertwilderspvv

On je pozvan kako bi Turska izrazila pritužbu na akciju roterdamske policije protiv turskih demonstranata tokom proteklog vikenda, navode izvore u turskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministarstvo je, u diplomatskoj protestnoj noti, istaklo da je policijska intervencija bila nesrazmerna i pozvalo na pravnu akciju protiv neprimerenog ponašanja policije, navode isti, neimenovani izvori, javlja Rojters. 

Holandska policija upotrebila je u nedelju pse i vodene topove kako bi rasterala stotine demonstranata koji su mahali turskim zastavama ispred konzulata u Roterdamu, pri čemu su neki demonstranti gađali policiju flašama i kamenjem. 

Policija je neke demonstrante tukla pendrecima, navode Rojtersovi očevici. 

Protesti su izbili nakon što je Holandija u subotu zabranila sletanje aviona sa turskim ministrom spoljnih poslova u Roterdam, gde je nameravao da održi miting i pozove Turke koji tamo žive da glasaju za proširenje predsedničkih ovlašćenja na referendumu u Turskoj u aprilu. 

U međuvremenu, Holandija je izdala novo upozorenje holandskim građanima koji žive u Turskoj, pozvavši ih da povedu računa o bezbednosti u trenutku kada su napeti odnosi između dve zemlje, prenosi AFP. 

"Od 11. marta 2017, između Turske i Holandije postoje diplomatske tenzije. Izbegavajte skupove i prometna mesta u celoj Turskoj", navodi se u upozorenju.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.03.2017. 23:02
Zastranio diktator skroz...
Sreda 15.03.2017. 23:02
Mustafa Kemal Ataturk mora da se prevrće u grobu kad vidi na šta se Turska napravila. Erdogan je vratio Tursku sto godina unazad, državu u kojoj je ne tako davno jedna mlada žena bila premijer!
Sreda 15.03.2017. 23:02
Kako se samo unervozio predsednik koji referundom pokušava da postane diktator. I kako ga nije sramota da drži predavanje o demokratiji a on je na čelu islamističke partije. I na kraju, najvažnije... Kako ga nije sramota od sopstvenog naroda koji ide u te "banane" države Holandiju i Nemačku jer tamo može da zaradi koliko nikad ne bi u svojoj Turskoj? Da ne pominjem život u uređenoj državi gde su mito, korupcija i diktatori skoro pa misaone imenice, za razliku od Turske...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online