Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.01.2017.
09:51
Tanjug, Vestionline A

Vud: Znam Stila, ne bi izmislio priče o Trampu

Nekadašnji britanski ambasador u Rusiji Endrju Vud izjavio je da Kristofer Stil, bivši britanski špijun i autor dokumenta u kome se tvrdi da Moskva ima kompromitujuće podatke o Donaldu Trampu, nikada ne bi izmišljao priče da bi udovoljnio svojim klijentima.

commons.wikimedia.org/Chatham House
Enrju Vud odbacuje da je Kristofer Stil lagao u vezi sa dokumentima o Donaldu Trampu

- Znam ga kao veoma kompetentnog profesionalca koji je napustio tajnu službu i sada ima svoju kompaniju. Ne mislim da bi on izmišljao stvari. Ne mislim da je uvek imao ispravno rasuđivanje, ali to nije ista stvar - rekao je Vud za Bi-Bi-Si, prenosi AP.

Neimenovani izvor je za britanski "Dejli telegraf" naveo da je Stil, koji je sada suosnivač londonske firme "Orbis biznis intelidžens limitid", u sredu ujutru pobegao iz svog doma u Sariju, "preplašen za svoju bezbednost", jer je shvatio da je samo pitanje vremena kada će biti objavljen njegov identitet nakon što je američki sajt Bazfid objavio priču o dokumentima koji sadrže optužbe protiv Trampa.

U dokumentu koji sadrži optužbe protiv Trampa stoji da je on, između ostalog, navodno plaćao prostitutke za orgijanje u krevetu u kojem su ranije spavali odlazeći predsednik SAD Barak i njegova supruga Mišel.

Vud je rekao da ga je američki senator Džon Mekejn pitao za taj dokument tokom konferencije u novembru, a da je nakon toga sam Mekejn došao u posed kopije tog dokumenta.

Vud je ocenio i da je malo verovatno da su ruski operativci namerno slagali Stila i dodao da ga ne čudi što je pobegao.

- Rusija bi sigurno volela da zna odakle je dobio informacije, pretpostavljajući da su one tačne, a ne izmišljene, što ne mislim da je slučaj - dodao je on.

Tri britanska obaveštajna agenta su za AP navela da je Stil veoma poštovan u obaveštajnoj zajednici, da ima "odlične ruske veštine i izvore među visokim zvaničnicima u Moskvi", što mu je omogućilo da pomaže u slučaju Aleksandra Litvinjenka, bivšeg ruskog tajnog agenta i kritičara Kremlja koji je otrovan u 2006. godini.

Međutim, sva tri agenta su izrazila sumnju da li su informacije iz izveštaja i taj nivo detalja potekli od izvora u Rusiji, navodeći da je verovatnije da su potekli iz razgovora "trećih strana".

Tramp je na Tviteru te navode odbacio kao netačne navodeći da su to optužbe njegovih političkih protivnika i "propalog špijuna koji se boji da će biti tužen".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online