Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.11.2016.
21:48
alo.rs A

Čovek ubijen u Nemačkoj, sumnja se da je Srbin: Zaključan u kovčeg, pa bačen na dno reke

Nemačka policija apelovala je na javnost da joj pomogne u identifikaciji muškarca čiji je leš pronađen u reci Elbi. Muškarac srednjih godina zaključan je u metalni kovčeg, pa je bačen na dno reke. Istražitelji sumnjaju da bi mogao da bude Srbin.

Reuters
Nemačka policija traži pomoć od građana, ne bi li identifikovala ubijenog čoveka (Foto: Ilustracija)

Kovčeg je pronašao jedan pecaroš 5. jula ove godine u blizini Magdeburga, glavnog grada Saksonije. On je ostao u šoku kada je unutra video raspadnut leš, te je odmah obavestio policiju. Kovčeg je izvađen pomoću vatrogasnih jedinica iz reke, a telo je poslato na obdukciju.

Opis ubijenog

Muškarac starosti između 45 i 60 godina, atletski građen, težine oko 75 kilograma, visine oko 180 centimetara, poslednjih 10 godina boravio u Nemačkoj, doselio se iz jugoistočne Evrope, na ruci ima tetovažu "Michaela".

Identitet, međutim i dan-danas nije utvrđen. Forenzičari su utvrdili da je u pitanju muškarac i da je na telu imao povrede, a s obzirom na stanje leša veruju da je ležao da dnu reke nekoliko nedelja. Na levoj ruci uočena je i tetovaža - "Michaela", ispisana crnim slovima, a urađena je i rekonstrukcija njegovog lica, pa su slike podeljene medijima u nadi da će ga neko prepoznati. U međuvremenu su pročešljane sve prijave o nestalim osobama, ali nijedna zasad ne odgovara muškarcu iz kovčega, pa istražitelji veruju da bi on mogao biti stranac.

Institut za sudsku medicinu u Minhenu analizirao je leš i napravio biohemijsku studiju na osnovu koje je takođe zaključeno da je u pitanju stranac, odnosno da je boravio u Nemačkoj najmanje deset godina, ali da nije poreklom iz centralne Evrope.

Prema istraživanju, pokojnik je do neke 35 godine živeo u jugoistočnoj Evropi, najverovatnije u Srbiji, Rumuniji ili Bugarskoj, pišu nemačke novine i prenose apel policiji i građanima da se jave.

- Možda možete dati ključne tragove za istragu. Čak i ako mislite da vaša saznanja nisu relevantna, ona mogu biti od velikog značaja za policiju. Nemojte se plašiti da nas kontaktirate - poručila je policija Saksonije.

Metalni kovčeg takođe nije bio od velike pomoći policiji, jer je utvrđeno da je napravljen 1991. godine i da je prodat u velikom broju. Forenzičari su uspeli da utvrde da je kovčeg bačen sa mosta preko Elbe, preko kojeg prolazi autoput koji povezuje Berlin i Minhen, pa je zbog toga i veoma frekventan. Pretpostavlja se da je ubica vozilom dovezao kovčeg do mosta i bacio ga preko ograde pravo u reku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online