Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 08.09.2016.
04:00
S. Janković - Vesti A

Tompson: Velika greška američkih lidera

Loren Tompson, ekspert za bezbednost sa Instituta "Leksington", upozorava da postoji realna mogućnost od nuklearnog rata SAD i Rusije i da se ona, iz dana u dan, povećava.

Reuters
Može da zbriše Francusku: Raketa Satana (Foto: Ilustracija)

"Jednog dana potvrdiće se teza da je najveća greška američkih lidera bila ta što su zanemarili mogućnost nuklearnog rata Amerike i Rusije nakon što je završen hladni rat", smatra Tompson.

Na Zapadu sa strepnjom iščekuju da Rusi isprobaju svoj najnoviji nuklearni projektil "Satana dva", koji je, kako se pretpostavlja, toliko jak da može da uništi područje veličine Francuske.
Stručnjaci za bezbednost upozoravaju da nuklearni rat nije tako daleka budućnost ili nešto nezamislivo, kako se to ljudima sada čini.

Uprkos vojnoj snazi Zapada, Rusija poseduje najveći nuklearni arsenal na svetu, a deo oružja nalazi se na samo sedamdesetak kilometara od američke teritorije na Aljasci, navode portali.
Istovremeno, u SAD su objavljeni snimci velikih građevina na Uralu za koje se tvrdi da predstavljaju podzemna skloništa u slučaju nukleranog rata, a grade se, navodno, prema naređenju ruskog lidera Vladimira Putina.

Kad ustreba, nema embarga

Američka strana ukida sankcije Rusiji uvek kada su joj ugroženi određeni interesi, a primer za to je ukidanje embarga protiv ruske firme Rosoboroneksport, koje se odnosi na ugovore o tehničkom održavanju helikoptera Mi-17 u Avganistanu, navode ruski portali. SAD i njihovi saveznici tamo koriste nekoliko desetina ovih ruskih helikoptera. Ograničenja uvedena 2. septembra prošle godine, ukinuta su još 25. novembra, ali da se o tome ne priča previše.
 

Stejt department: Napredak o Siriji

SAD ostvaruju napredak u pregovorima sa Rusijom oko toga kako postići prekid neprijateljstava u Siriji, ali neće pristati ni na šta manje od "jasnog puta ka ostvarenju tog cilja", saopštio je Stejt department. Portparol Mark Toner prvobitno je rekao da SAD neće prihvatiti ništa manje od "idealnog sporazuma", ali je potom recizirao da je Vašingtonu potreban "jasan napredak" u postizanju prekida neprijateljstava da bi se postigao sporazum o Siriji.

Ruski predsednik Vladmir Putin u ponedeljak je rekao da su Rusija i SAD načinile još jedan korak u dijalogu o Siriji i da je došlo do "izvesnog približavanja", ističući da je moguće da će dogovor biti postignut za nekoliko dana.

Njegov američki kolega Barak Obama prethodno je rekao da je sa Putinom imao produktivne pregovore oko uvođenja režima prekida vatre u Siriji, posle čega bi SAD i Rusija zajednički mogli da se fokusiraju na borbu protiv Islamske države i Nusra fronta.

Kremlj o sankcijama

Proširene američke sankcije protiv Rusije nisu u skladu sa razgovorima o mogućoj saradnji Vašingtona i Moskve u ostalim oblastima, rekao je juče portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "To nije u skladu sa razgovorima o mogućoj saradnji u osetljivim oblastima o kojima su razgovarala dvojica predsednika", rekao je Peskov novinarima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.09.2016. 13:35
Rusi, pametnom politikom, samo pokazuju cijelom svijetu koliko vrede dogovori koje bilo ko pravi sa USA i NATO paktom. USA, NATO i svi ostali "zapadnjaci" su vrijedni onoliko koliko "zapad" poštuje druge i koliko poštuje živote, kulturu, sigurnost i interese drugih. "Zapadnjaci" ne poštuju ništa, ne poštuju nikoga pa tako oni ne vrijede ništa. "Zapadnjaci" poštuju samo golu silu kao životinje bez ljudskog razuma pa se svi danas udružuju da bi se od njih zaštitili silom, tako se suprotstavljajući pljački i otomaćini kojoj je od strane "zapadnjaka" i Londonsko-Njujorških bankara izložen cio svijet. Takvo stanje ne može dugo trajati bez rata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online