Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.09.2016.
13:06
Vestionline A

"Turska ima dva puta - put ka smrtnoj kazni i put ka EU"

Ukoliko Turska nastavi putem ka uvođenju smrtne kazne, to će biti kraj njenog puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

Reuters
Uvede li Turska smrtnu kaznu ništa od članstva u EU

- EU možda nije svesna težine pokušaja puča u Turskoj - poručio je u Bratislavi belgijski ministar spoljnih poslova Didije Rejnders.

On je to rekao novinarima uoči nastavka neformalnog sastanka šefova diplomatija država članica EU, koji je u petak počeo u Bratislavi.

Rejnders je kazao da treba pružiti podršku turskoj vladi kad je reč o osudi pokušaja puča u Turskoj, ali i pozvati na uzdržanost i srazmernost u odgovoru turskih vlasti na pokušani državni udar. 

- Razgovaraćemo danas o ispunjenju svih obaveza svake od strana, kako u oblasti migracija tako i u oblasti viza, ali ćemo staviti do znanja da postoji velika zabrinutost kad je reč o stanju ljudskih prava u Turskoj - istakao je Rejnders. 

Kako je dodao, na današnjem sastanku će ministri spoljnih poslova EU poručiti i da treba iznaći način zajedničke borbe protiv terorizma. 

Ssef turske diplomatije Emer Čelik pridružiće se danas ministarima spoljnih poslova EU i ministrima država kandidata na drugom danu neformalnog sastanaka u Bratislavi kako bi učestvovao u razgovorima o "krhkim odnosima" sa Unijom. 

Turska traži da se njenim državljanima obezbedi putovanje bez viza u okviru EU i preti da će odustati od sporazuma za zaustavljanje priliva migranata, koji je postigla sa EU, ukoliko se njeni zahtevi ne ispune. 

Brisel, s druge strane, poručuje da će omogućiti viznu liberalizaciju samo ukoliko Ankara odustane od čistki, kojima su obuhvaćeni široki društveni segmenti nakon neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj.

POVEZANE VESTI

Subota 03.09.2016. 13:46
И пут ка ЕУ је смртна казна . Све државе југоисточне Европе које су ушле у ЕУ сада су колоније дивљег запада .Брисел жели што више јефтину радну снагу.Запад је купио сва природна богатства свих држава источне Европе за џабе и тако су се обогатили још више.Ррумунија није била дужна ни 1 долар ни једној држави света.Председник Румуније Чаушеску није дозвољавао да ММФ буде газда Румунских плата и пензија.Чаушеску није желео Румунију у ЕУ и НАТО .Чаушеску није дозвољавао Параду поноса у Румунији . Све то није се свиђало Вашингтону и Лондону и подигну револуцију у Букурешту и скину Председника Румуније Чаушеску и убиијуга 25 децембра 1989.год. и сада је Румунија колонија Вашингтона,Лондона и Брисела .Сада је Румунија дужна 86 милијарде долара .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online