Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 12.07.2016.
14:34
Vestionline A

"Vlast uvlači Britance u idiotski sukob s Rusijom"

"Vlast Velike Britanije uvlači tu državu u "idiotski sukob" sa Rusijom, a Britanci koji su podlegli propagandi pred rat u Iraku ponovo prihvataju besmislice koje im servira vlada. Propaganda, koja se služi najtrivijalnijim argumentima, ruskog lidera Vladimira Putina pokušava da predstavi kao novog Hitlera, iako svako ko se iole razume u stvarne prilike u Rusiji zna da to nije istina" navodi britanski tabloid "Dejli mejl".

Reuters
Britanci ponovo nasedaju na istu priču kao za Irak

Autor teksta Piter Hičens upozorava da London paralelno šalje oružane snage u Ukrajinu, koja nije među britanskim saveznicima.

"Pri tome, niko ne postavlja pitanje parlamentu zašto se manevri NATO-a 'Brzi trozubac' održavaju u zemlji na čijoj se teritoriji vodi rat", navodi autor.

Britanija je donela "glupu odluku" da pošalje 650 vojnika u Poljsku i Estoniju. To bi navodno trebalo da bude odgovor na "rusku agresiju" u zemljama u kojima nema nikakvih znakova takve "pretnje". Poljska se čak ni ne graniči sa Rusijom, ako se izuzme mala Kalinjingradska oblast, naglašava se u tekstu.

"Obični Britanci, s obzirom na to da nisu naučili lekciju iz rata u Iraku, ne protive se ponovljenoj situaciji, odnosno rado pristaju da državna propaganda od njih pravi budale."

Autor teksta navodi da je svojevremeno pripadao malobrojnoj grupi onih koji su se protivili intervenciji u Iraku, dok je veći deo srednje klase pristao da bude prevaren.

"Zanimljivo je da su i novinari, osobe koje su, po prirodi stvari, a priori skeptične, bez dileme prihvatali sve besmislice koje im je servirala vlada", navodi Hičens u "Dejli mejlu".

Britanci ne izvlače pouke iz prethodnih iskustava

On ukazuje da "prevareni državljani britanskog kraljevstva uopšte ne žure da izvuku pouke iz prošlosti".

"Koliko danas ima tobože odgovornih birača koje obmanjuju oni koji nas pokušavaju uvući u idiotski sukob sa Rusijom o kojoj praktično niko u Vajtholu (kraljevska palata na Temzi) ništa ne zna ili ne razume", pita Hičens.

On veruje da broj takvih osoba nije ništa manji od broja onih koji su podržavali sukob u Libiji ili se oduševljavali predlozima o bombardovanju Sirije.

"Ukoliko ne budemo dovoljno obazrivi, naši predimenzionirani strahovi i vera u vlastitu propagandu ponovno će dovesti do rata", upozorava Hičens.

Prema njegovoj oceni, svi koji se u prethodnoj rečenici prepoznaju nemaju pravo da kritikuju Blera.

"Niste nimalo bolji od njega. On i njemu slični ne bi ništa ostvarili bez vaše pomoći", ističe Hičens u "Dejli mejlu".

POVEZANE VESTI

Utorak 12.07.2016. 14:52
Ako se uzme u vid da su Cionisti preuzeli i na celu SAD a koji visoko placaju britanske politicare pri vlasti Velike Britanije, naravno uz podrsku Britanskog kraljevstva (u ulozi savetnika) - onda postoji i opravdana logika u gore navedenom tekstu.
Utorak 12.07.2016. 15:34
Pa to ti kazem, za stanje u Srbiji su vestionline jedan od glavnijih krivaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online