Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.06.2016.
08:36
Vestionline A

"Slomiti Putina? Nemoguća misija"

Švedski list "Ekspresen" piše o opoziciji u Rusiji i njenim šansama na parlamentarnim izborima u septembru.

Reuters
Putina pokušavaju da potope, ali on uvek ispliva

"Prozapadna opozicija u Rusiji je razjedinjena i nije u stanju da se na izborima pojavi kao složan front", tvrde analitičari ovog švedskog lista.

"Mnogi se pitaju da li vredi učestvovati na izborima čiji je rezultat unapred određen. Mala podrška koju imaju dve opozicione partije teško da može da ugrozi Putinovu 'Jedinstvenu Rusiju'. Prema anketama, obe partije će dobiti tek nekoliko procenata glasova", navodi se u tekstu.

Rukovodilac izborne kampanje Alekseja Navaljnog Leonid Volkov, smatra da na izborima ne treba učestvovati.

- Lično nisam siguran da treba da učestvujemo. Ali, na nas vrše pritisak naše pristalice i mi moramo da ih poslušamo - izjavio je Volkov za "Ekspresen".

"Navaljni je, verovatno, najpoznatiji protivnik Kremlja. Često ga predstavljaju kao ključnu figuru opozicionog pokreta. On pritom ne krije duboko nacionalističke stavove i sebe naziva 'demokratski nacionalista'", piše list, dodajući da na ovim izborima on ne može da se kandiduje, jer služi zatvorsku kaznu, za koju on smatra da je politička.

Rukovodilac kampanje njegove partije objašnjava da ima još jedan agrument u korist učešća na izborima.

- S matematičke tačke gledišta, za nas je uvek dobro da učestvujemo u izborima. Mi ništa ne gubimo, samo dobijamo - izjavio je Volkov "Ekspresenu".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2016. 09:45
Nije Rusija samo Vladimir Vladimirovič. Rusiju su imali priliku da slome i nijesu je iskoristili. Ruski duh se podigao iznad svih i sada vlada svijetom poštenje, ravnopravnost, poštena saradnja na obostranu korist svih koji sarađuju sa Rusijom. To svi vide i danas svi shvataju. Niko se od Rusije ne boji i nikome od Rusa ne prijeti ništa loše kao što to prijeti od USA i NATO bandita. (Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom). Svi polako ostavljaju neo-kolonijaliste i pljačkaše da se bave sobom i niko neće sa njima da ima nikakvog posla. Niko ko ne mora neće više da trpi brutalnu eksploataciju i pljačku od strane USA i Britanije koje se već urušavaju iznutra. Ne ide to brzo ali ide. Svi imaju iskustvo sa "zapadnjacima" kao vladika Danilo: "Spuštavah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže. Od tada smo bolji prijatelji, u glavu mi pamet ućeraste".
Četvrtak 02.06.2016. 15:16
E bože!Al su ovi švedjani pametniiiiiiiiiii.Sve znaju.Mozga na kilo-vijuge ni jedne
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online