Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.03.2016.
10:50
Vestionline A

"Ruskoj i sirijskoj armiji svi treba da čestitaju"

Francuski poslanik Tijeri Marijani, šef poslaničke grupe Narodnog desnog pokreta partije republikanaca, nedavno je posetio Siriju, a kako je istakao, najveći utisci iz te zemlje su mu susret sa Bašarom al Asadom i njegova zahvalnost Rusiji za pomoć koju je pružila njegovoj zemlji.

Reuters
Hit na sirijskim pijacama: Predmeti sa Putinovim i Asadovim likom

- Boravak u Siriji doneo mi je tri važna utiska, jedan je susret sa studentima Univerziteta u Damasku, drugi uskršnja služba koju je služio patrijarh, a treći sastanak s Asadom koji je, u poređenju s našim poslednjim susretom u novembru, potpuno drugi predsednik - rekao je Marijani za Sputnjik. 

Govoreći o prvom utisku, Marijani je istakao da su studenti s kojima je razgovarao dva sata rekli da sve što žele jeste da nastave studije i da se osećaju potpuno izolovano.

- Zbog čega ponovo ne otvorite licej u Alepu? - pitali su studenti francuskog političara. 

Drugi važan utisak bila je, prema njegovim rečima, uskršnja služba koju je služio patrijarh. 

- Deo svoje propovedi on je izgovorio na francuskom jeziku. Rekao je: "Ovde smo jer praznujemo Uskrs. Da nije predsednika Sirije Bašara Asada i predsednika Rusije Vladimira Putina, nas ovde ne bi bilo" - naveo je Marijani. 

Tokom sastanka koji je imao s Asadom, a trajao je sat i 15 minuta, sirijski predsednik je naglasio da se situacija u njegovoj zemlji menja zahvaljujući intervenciji Rusije.

- U krajnjoj meri, Rusi usaglašavaju s nama svoja dejstva i uspevamo da postignemo rezultate. Istovremeno, zapadna koalicija odbija to da radi i rezultat je bio u skladu s tim - rekao je Asad. 

Marijani ističe da je sirijski predsednik tokom sastanka "najmanje deset puta" rekao: "Zahvaljujući napadima ruske armije, zahvaljujući Rusima".

Francuski političar priča o tome da, kada čovek poseti pijacu u Damasku, može da vidi da su najpopularniji artikli s fotografijama Asada i Putina. 

- Sirijci potpuno shvataju da se situacija promenila zahvaljujući Rusima, kao i Belorusima. Treba spomenuti Belorusiju koja je isporučila izvesnu količinu efikasnih borbenih sredstava - istakao je Marijani. 

Prema njegovim rečima, i Zapad razume ono što se dešava u Siriji, ali se to retko može čuti "ispred mikrofona". 

- Režim Asada, naravno, nije idealan. Ali ja mislim da svi oni kojima je dragoceno kulturno nasleđe čovečanstva danas treba da čestitaju sirijskoj armiji i ruskoj armiji zbog oslobođenja Palmire. Zbog toga što je to mesto zajedničkog ljudskog pamćenja koje su razarali varvari, a danas je to mesto ponovo pod zaštitom i uskoro će ponovo biti dostupno za posetioce. Mislim da je ovo radostan dan za sve one kojima je drag svojevrsni simbol naše civilizacije - istakao je Marijani. 

POVEZANE VESTI

Utorak 29.03.2016. 11:15
Jaoo jaoo jaooo bla bla bla.Pa i ja se vencam sa mojim deckom pa mi niko ne cestita, i sta sad?
Utorak 29.03.2016. 12:07
Tijeri Marijani ??? Neki levi desnicar !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online