Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.03.2016.
13:40
Vestionline A

Vladari sveta ucenjuju Britance: Ostajte u EU, ili...

Najbogatiji ljudi planete, znači vladari sveta, kapitalisti koji isisavaju krv običnih ljudi, nameračili su se na stanovnike Velike Britanije. Što se nas tiče, Britanci su nam samo zla nanosili, pa i nemamo neki razlog da se brinemo što ih ucenjuju svetske krvopije, ali što se Evropske unije tiče to može da bude veliki problem - bogataši prete da će povući svoje pare sa Ostrva ako Britanci ne ostanu u EU!

Reuters
Ne zna šta će sa evroskepticima: premijer Dejvid Kameron

Milijarder i investitor Li Ka-šing, najbogatiji čovek u Hong Kongu i jedan od najvećih stranih investitora u Velikoj Britaniji, poručuje da će značajno povući investicije ako na referendumu Britanci odluče da napuste EU. 

- Ako do toga dođe, smanjićemo naše investicije - precizira Ka-šing, predsednik uprave "Hačinson holdinga".

On je uveren da će Britanci, prilikom izjašnjavanja, "voditi brigu o vlastitim interesima".

Ka-šing, inače, namerava da kupi britanski "O2" i stvori najvećeg mobilnog operatera na tamošnjem tržištu.

Protiv izlaska Britanije iz EU uveliko lobiraju i čelnici "Goldman saksa", "Nisana", "Forda", "Dajmlera" i drugih velikih korporacija.

Oni brinu da bi britansko napuštanje Unije uzdrmalo kurs funte i evra. 

Za bankare - crveni tepih

Francuska je već zapretila da će, u slučaju odlaska Britanije, ukinuti granične kontrole i omogućiti migrantima da nastave put prema Ostrvu, te da namerava da prostre crveni tepih za bankare koji budu napuštali London. 

Pariz upozorava London da bi se mogle pojaviti i prepreke u bilateralnoj trgovini.

Ukoliko sve ovo nije dovoljno da zastraši glasače, ono što bi evroskeptične Britance moglo da snađe jeste - smanjena bezbednost zemlje. 

Stručnjaci tvrde da će britanskoj policiji biti teže da zaštiti svoje građane od napada militanata i organizovanog kriminala ako zemlja izađe iz EU. 

Ako se izdvoji iz sistema u čijem je razvoju sudelovala u proteklih 40 godina, to će otežati Velikoj Britaniji zaštitu od terora, tvrdi Evropol.

Referendum o izlasku Velike Britanije iz EU održaće se 23. juna. 

Britanski premijer Dejvid Kameron smatra da je postigao dobar dogovor sa EU o povlašćenom statusu Britanije u određenim sferama, ali da i dalje postoji značajan broj Britanaca koji su evroskeptici i koji smtraju da treba napustiti EU.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online