Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.10.2015.
08:40
sputniknews A

"Rusija kriva zbog priliva migranata u Nemačku"

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je da Rusija treba da razvija perspektive koji bi doprinele očuvanju teritorijalne celovitosti Sirije.

Reuters
Zapad optužuje Rusiju za migrantsku krizu

- Rusija neće doprineti stabilizaciji situacije u Siriji ukoliko vojna ofanziva primora još hiljade ljudi da napusti svoje domove - rekao je Štajnmajer prilikom obraćanja poslanicima u berlinskom parlamentu.

Nemački ministar je upozorio da vazdušni napadi ruske vojske po pozicijama ID u provinciji Alep povećavaju priliv migranata u Nemačku.

On je takođe izrazio nadu da je prilikom susreta predsednika Rusije i Sirije, Vladimira Putina i Bašara el Asada, koji održan u sredu u Moskvi, bilo reči i o političkim perspektivama očuvanja Sirije kao države, a ne isključivo o vojnoj saradnji dveju zemalja.

Oglasila se i kancelarka Nemačke Angela Merkel, rekavši da rešenje sirijskog konflikta mora da bude političko, iako smatra da se to neće desiti tako brzo.

- Očigledno je da Asad neće imati političku budućnost - rekla je Merkelova i dodala da je trenutno neophodno učiniti sve kako sirijski narod ne bi još više stradao.

- Nadam se da Rusija u tome učestvuje. Glavni protivnik treba da bude ID, a ne sirijski narod - zaključila je Merkelova.

Predsednik Francuske Fransoa Oland je takođe izrazio nadu da su Putin i Asad, mimo vojne saradnje, razgovarali i o političkoj tranziciji, kao i o eventualnom odlasku sirijskog predsednika sa vlasti.

- Operacija ruske vojske ima smisla isključivo ako je ona usmerena na borbu protiv ID i ako obezbedi proces političke tranzicije u zemlji - rekao je Oland.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 09:26
Licemjerju nigdje kraja, a to bi prvi trebali vidjedti Vučići i Dačići, koji su u bliskim odnosima sa dotičnima ! Putin ih je u svom govoru u UN jasno pitao : jel vidite šta ste uradili sa vašom politikom na bliskom istoku, da bi oni danas optuživali Ruse zbog priliva izbjeglica, koji su oni sami stvorili ! Izgleda da ih jako boli poraz ID na terenu i uzaludno bačene pare u njihovo postojanje !
Četvrtak 22.10.2015. 09:04
To da li Rusija pomaže Asadovu borbu protiv "naroda" ili džihadista ID, najbolje ćete da vidite kada počne da grmi po berlinu i parizu. Tada ćete na licu mesta moći da pitate te koje veselo primate, da li su "narod" ili vojnici....
Četvrtak 22.10.2015. 10:01
Za migrante su na prvom redu zapad na celu USA a potim Rusija koja podrzava Assad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online