Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 03.10.2015.
11:33
Tanjug A

VIDEO: Novi napad Rusije na džihadiste

Ruski borbeni avioni četvrti uzastopni dan sprovode vazdušne napade u Siriji i gađaju glavna uporišta Islamske države (IS), saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, nakon medijskih izveštaja da Moskva zapravo gađa položaje sirijskih pobunjenika.

youtube.com/euronews (in English)
Gađane su pozicije IS zapadno od grada Raka 

- Tokom nekoliko ruskih napada na pozicije IS zapadno od grada Raka tokom noći u tom gradu su se čule eksplozije - rekao je šef Opservatorije Abdel Rahman za agenciju Frans pres.

Raka je od 2013. defakto "prestonica" ekstremističke grupe IS. U ruskim vazdušnim udarima u provinciji Raka je u četvrtak poginulo 12 džihadista, saopštila je Opservatorija, nakon što se Moskva našla pod optužbama Vašingtona da navodno cilja pozicije umerenih pobunjenika, odnosno protivnika sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.  

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je juče da su ruske vazduhoplovne snage u toku 24 sata izvele 18 vazdušnih udara na položaje IS u severozapadnom i zapadnom delu Sirije, tokom kojih su uništeni komandni centar i kamp za obuku te ekstremističke organizacije.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 11:57
Американци јуче погодили болницу у Афганистану и убили најмање 9 Љекара без граница ’ болеснике и особље. Прије пар дана саудијски авиони побили читаве сватове, 131 особу, у Јемену. А види како браћа Руси гађају. Тек да се зна- ко може да коси, а ко воду носи
Subota 03.10.2015. 13:23
Руси бомбардују и ИД и те умерене побуњеники (Ал Нусра фронт који је огранак Ал Каиде, још неке терористичке групе које су Амери наоружали). Једина законита војска у Сирији је Сиријска арапска армија, сви који ратују против ње треба да буду сравњени са земљом.
Subota 03.10.2015. 18:43
Koliki je sada spoljni dug Amerike, manipulacija sa naftom je nesto zastala ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online