Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.09.2015.
12:50
Tanjug A

Moskvu razbesneo potez Kijeva: Ovo je akt bezumlja!

Odluka ukrajinske vlade o zabrani letenja za ruske aviokompanije od 25. oktobra u Kremlju je ocenjena kao "još jedan akt bezumlja", dok je iz ruske vlade najavljeno da će Rusija u tom slučaju postupiti po principu reciprociteta.

Reuters
Ukrajinci poručili da avioni sa ruskim trobojkama nemaju šta da traže na njihovim aerodromima

- Ukoliko te namere budu realizovane u dokumentaciji vazduhoplovnih vlasti Ukrajine, koji će zatvoriti vazdušni prostor za ruske kompanije, ruske vlasti biće prinuđene da donesu recipročne mere - rekao je ministar saobraćaja Rusije Maksim Sokolov, dodajući da je o zabrani Ministarstvo saznalo iz medija, prenose agencije.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk nema pravo da obustavlja vazdušni saobraćaj i da po međunarodnim sporazumima to mogu da učine vazduhoplovne vlasti zemlje, prenela je RIA Novosti.

- Naravno, prekid vazdušnog saobraćaja između Rusije i Ukrajine bilo bi još jedan akt bezumlja, ali na žalost, na osnovu iskustva iz poslednjih 20 meseci, ne možemo da poričemo to bezumlje i odbacujemo hipotetičku mogućnost - rekao je portparol Vladimira Putina.

RIA Novosti prenela je ocenu eksperata da bi ovim potezom Kijev naneo sebi štetu - Ukrajina bi izgubila prihode za servisiranje aviokompanija, aerodromi tranzitne putnike a uprava za aviosaobraćaj novac od preleta.

Ruski mediji preneli su da je ukrajinska vlada u petak saopštila da će u okviru ukrajinskih sankcija Rusiji od 25. oktobra za ruske kompanije "Aeroflot" i "Transaero" biti zabrana letenja za Ukrajinu.

- Ruski avioni sa ruskom trobojkom nemaju šta da rade na ukrajinskim aerodromima - navedeno je u saopštenju a prenose "Vedomosti".

Zabranjuje se, takođe, tranzit ruskim aviokompanijama preko teritorije Ukrajine "proizvoda vojne, dvostruke namene i vojnika".

POVEZANE VESTI

Subota 26.09.2015. 16:53
Iza svake odluke Ukrajinaca stoje Američki zlikovci koje ne zanima Ukrajinski narod niti Ukrajina kao država . Amerikanci nanose najvaeće nesreće celom svetu i ko je sa njima tikve sadio o glavu su mu se obijalo .
Subota 26.09.2015. 20:19
E Ukrajinci smislite nešto pametnije,al sami pa nije valjda da ste i razum izgubili.
Subota 26.09.2015. 13:01
Gluposti ! Pa Ukrajina ce uskoro traziti dozvolu letenja preko Rusije od Nato-a !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online