Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 22.09.2015.
08:54
n1.com A

Merkelova: SAD da primi više azilanata

Nemačka kancelarka pozvala je SAD da prihvate više tražitelja azila dok se Evropa teško nosi s najvećim prilivom tražitelja azila nakon Drugoga svetskog rata.

Tanjug/AP
Apel Beloj kući da više pomogne: Angela Merkel

- Nije baš realno pretpostaviti da će Evropa sama uspeti da se nosi s ovim bez pomoći SAD - rekla je Merkel članovima parlamenta iz njene stranke, preneo je portal N1.

- SAD bi mogle da prime više izbeglica iz Sirije, kao i da pomognu da se poboljšaju uslovi življenja sirijskih izbeglica u izbegličkim kampovima u Libiji, Jordanu i u Turskoj - rekla je kancelarka, a na posebnom sastanku čelnika EU ona je napomenula da ne očekuje brzo rešenje izbegličke krize.

 


- Nema rešenja preko noći. Potrebno nam je strpljenje i snaga - kazala je.

Bela kuća objavila je da će primiti najmanje 10.000 sirijskih izbeglica u fiskalnoj godini koja počinje u oktobru. Biće to deo od ukupno 85.000 izbeglica iz svih delova sveta koliko će ih prihvatiti SAD-a u toj godini.


Ali, plan Bele kuće naišao je u ponedeljak na oštar otpor u Kongresu, gde su republikanski zastupnici zatražili pravo da revidiraju i odbace plan, navodeći kao razlog strah od terorizma.

- Naše škole, tržište rada i javni resursi su već preopterećeni. A osim toga, nemamo dovoljno kapaciteta za otkrivanje ekstremista - rekao je republikanski senator Džef Sešns, predsednik Odbora za imigrante.

Pet republikanskih i jedan demokratski senator pisali su prošle nedelje američkom državnom sekretaru Džonu Keriju i ministru bezbednosti tražeći da se uvedu oštrije mere provere imigranata.

Sadašnje mere su toliko stroge da je samo 1.500 Sirijaca dobilo dozvolu ulaska u SAD od izbijanja rata u toj zemlji 2011.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.09.2015. 09:15
EUropa je nazalost nespremna( narocito istocni deo) za integraciju sve dok ne prihvati Srbe ili Arape ili Turke kao ljude ravne sebi , a ne kao pretnju postojecem sistemu. A u SAD se nalaze oko 14,5 miliona neregistrovanih imigranata . Broj legalnih imigranata koji ukljucuje i ljude koji su uspeli da dobiju SAD drzavljanstvo, stalnu dozvolu boravka ili zelenu kartu, kao i politickih i ekonomskih azilanata, je procenjen na 41 million. Frau Merkel !!! ???... (Bugarska,Rumunija,Hrvatska,Slovenija,Madjarska,Ceska,Slovacka,Poljska,Balticke zemlje...)
Utorak 22.09.2015. 19:47
Juče mi je poštovanai uvažena elita grada Beogrda posle uspešno organirovanog i provedenog nedeljnog bala s počasnim gostom Kirbijem, obrisala masu komentara.
Utorak 22.09.2015. 21:41
Zar nije dovoljno što su im dali pare za bežaniju još i da ih primaju-Merkelova,pa zar Ti ne poznaješ svoje gazde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online