Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 30.08.2015.
10:53
Sputnik A

Super Maša - novo oružje ruske diplomatije

Ruska diplomatija ima novo "oružje". Reč je o Mariji Zaharovoj, novoj direktorki Departmana za informacije i štampu ruskog Ministarstva inostranih poslova. Ona je prva žena u istoriji koja obavlja tu funkciju.

youtube.com/Svobodnaя Pressa ID
Britak jezik i oštri komentari, nova ruska superžena: Marija Zaharova

Otkako je 10. avgusta postavljena na dužnost, Zaharova je napravila čitavu "pometnju" u evropskim i svetskim medijima.

Italijansko izdanje "Panorama" nazvalo ju je „novom ruskom superženom“. Zaharova je na društvenim mrežama objavila fotografiju italijanskog lista, na kojoj su je predstavili kao junakinju iz stripa, obučenu u kostim u bojama ruske trobojke.

- Ovako mene vide u Italiji. Čak ne znam da li ih treba opovrgnuti - napisala je Zaharova ispod fotografije koju je objavila na svom fejsbuk profilu.

Rusi je obožavaju

Autori teksta opisuju Zaharovu kao ženu nežnog izgleda, plavih očiju i dugih nogu, koja ima izvanredan smisao za humor i neverovatnu snagu i harizmu, a takođe visoko ocenjuju i njene profesionalne kvalitete.

- Novi pres-sekretar Putinovog Ministarstva spoljnih poslova obećava da će (u diplomatiji) ostaviti svoj trag - piše list. Italijansko izdanje upoređuje Mariju i sa bivšom predstavnicom američkog Stejt departmenta Džen Psaki. U duelu sa lepom Ruskinjom, Amerikanka je izgubila bitku. Autori teksta o Zaharovoj kažu da je ona "anti-Psaki“.

 

Вот так меня видят в Италии. Даже не знаю, стоит ли опровергать )))))) Posted by Maria Zakharova on Thursday, August 27, 2015

Nova predstavnica ruskog MIP-a nije "zapalila“ samo medije, već i društvene mreže. Internet zajednica je prosto eksplodirala. Forumaši, blogeri i korisnici socijalnih mreža oduševljno komentarišu njen rad, ističući njene kvalitete, ali i izgled. Muškarci se uveliko interesuju za njen emotivni status.

Rusi je već nazivaju "naša Maša“, nižući brojne epitete i hvalospeve na njen račun. O njoj se zna da se aktivno bavi sportom i da tečno govori engleski i kineski jezik.

Bogata biografija

Prepoznatljiva po britkom jeziku i oštrim komentarima, Zaharova je i popularna blogerka. Rođena je 24. decembra 1975. godine, u porodici diplomata. Detinjstvo je provela u Pekingu, gde su joj roditelji bili na službi.

Diplomirala je međunarodnu žurnalistiku na prestižnom moskovskom fakultetu MGIMO, a specijalizirala orijentalistiku i novinarstvo. Praksu je prošla u Ambasadi Rusije u Kini. Karijeru je počela u novinarstvu, a u Ministarstvo inostranih poslova prešla je 1998. godine. Bila je šef službe za informisanje ruske misije pri UN, a zatim je imenovana za zamenika direktora Odeljenja za informisanje i štampu.

Ima diplomatski rang - savetnik prve klase. Kandidat je istorijskih nauka, a član je i Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Ruske Federacije.

Popularnost je stekla učešćem u televizijskim tok-šou emisijama na ruskim kanalima i oštrim komentarima na osetljiva politička pitanja.

youtube.com/without_hat
Njoj slava baš i ne prija: Natalija Poklonska

Imaju Rusi i Nataliju

Ona, međutim, nije prva žena-predstavnica državnih struktura o kojoj se aktivno raspravlja, priča i piše u ruskim i stranim medijima. Natalija Poklonska je već proglašena za najlepšu javnu tužiteljku na svetu.

Javna tužiteljka ruske Republike Krim postala je prava internet i medijska zvezda, koja je sve opčinila svojom lepotom, ali i profesionalnim kvalitetima. Video-snimak sa njene prve zvanične konferencije za štampu postao je jedan od gledanijih klipova na Jutjubu.

Obožavaoci već uveliko prave i prezentuju crtane filmove i spotove u kojima je Poklonska glavna junakinja. Čak postoji i kult njenih sledbenika koji sebe nazivaju "natalijatima“. Ipak, ona je jasno izjavila da je tolika medijska pažnja čini nesrećnom i pre svega ometa u poslu.

- Ja sam advokat, a ne Pokemon - poručila je lepa tužiteljka, koja je u decembru bila meta atentata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.08.2015. 16:52
Zapad je toliko mocan da n i Hudini ne bi mogao Potina da vrati na svetsku politicku binu ! Putin je politicki mrtav !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online