Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 19.06.2015.
11:10
Tanjug A

Rusija: Sve što kažemo se koristi protiv nas

Zamenik ministra inostranih poslova Aleksej Meškov izjavio je da Rusija želi da se vrati normalno stanje u Ukrajini, pa snažnije akcije SAD nisu potrebne.

Reuters
Moskva: Mi smo spremni sa svakom američkom vladom da razgovaramo

- Rusija je bila i ostala jedan od najaktivnijih igrača kada se radi o vraćanju normalnosti u Ukrajini. Mi smo članica Normandijske grupe, potpisali smo sporazum iz Minska i implementiramo ga u potpunosti - naveo je Meškov u intervjuu bečkom dnevniku “Standard”.

Prema njegovim rečima, ono o čemu bi trebalo da pričamo jeste propaganda.

- U našem slučaju to znači da sve što kažemo se koristi protiv nas. Zbog toga smo, nažalost, naviknuti na optužbe - istakao je Meškov.

Meškov je, na pitanje da li bi bilo od pomoći da se u pregovore uključe SAD, rekao da je veoma teško menjati pravila igre kada je igra u toku. On je istakao da je proces veoma delikatan i da je to svima jasno, te da se ne radi o formalnom prisustvu ili neprisustvu Amerikanaca.

- Mi imamo naše kanale za dijalog o toj temi sa njima i SAD se zasigurno konsultuju sa Nemačkom, Francuskom i Ukrajinom. Naravno da su Amerikanci uključeni u rešavanje konflika, ali se ne radi o formalnostima - objasnio je Meškov.

U vezi predloga za slanje mirovnih snaga, on je rekao da trenutno postoji misija OEBS u Ukraniji koja funkcioniše i koja je čak robusnije opremljena. Sada je, kako je dodao, važno da se pobrine da zadatak misije može u potpunosti biti ispunjen, uključujući verifikaciju, dronove, satelitske snimke i slično.

- Moramo da koristimo sve što danas imamo na raspolaganju - naveo je ruski diplomata.

Upitan da li su tačne tvrdnje pojedinih analitičara da Moskva čeka na novu američku vladu za novi početak odnosa, Meškov je podsetio da aktuelna vlada u Vašingtonu pred sobom ima još godinu i po, te da Evropa, ali i Rusija ne mogu toliko čekati.

- Mi smo spremni sa svakom američkom vladom da razgovaramo, ma ko u njoj bio - poručio je Meškov.

POVEZANE VESTI

Petak 19.06.2015. 11:22
Mir u Ukrajini zavisi pre svega od NATO i Američkih zlik.vaca . Da oni žele mir ne bi slali oružje i instruktore da obučavaju Ukrajince kako da ratuju . Po ko zna koji put se potvrđuje da NATO zli.ovcima nikada nije dosta tuđe krvi .
Petak 19.06.2015. 11:32
fer i zdravorazumna politika,naspram destruktivne profaašističke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online