Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.04.2015.
03:00
B. Božin - Vesti A

Uskoro kolaps dolara i Amerike

Iako je posle 22 godine izašao iz američkog Kongresa, doktor Ron Pol nije odustao od političkog delovanja. U svojoj najnovijoj video-poruci ovaj iskusni političar upozorava na dolazak katastrofalne novčane krize.

Reuters
Dolar na klackalici: Svetskoj valuti preti slom

Nju ovaj put neće izazvati špekulacije velikih banaka i propale hipoteke, već kolaps poverenja u dolar kao valutu. Posledica ove krize neće uništiti samo američku valutu, već ceo njen srednji sloj i na kraju i celu državu, predviđa Pol.

Zlato za spas

Ron Pol i sam pokušava da izbegne nadolazeću katastrofu tako što svoju ušteđevinu ulaže pretežno u zlato, akcije srebra i nekretnine. "Svega 20 odsto imovine imam u novcu, ali da li će mi na kraju sve to pomoći - ne znam!" Njegova prognoza je mračna: "Kad uništiš valutu jedne zemlje, uništio si tu zemlju".

On očekuje nerede, pre svega u velikim gradovima, a predznaci za ovaj scenario već su viđeni za vreme nereda u Fergusonu, Njujorku i Detroitu.

Nadolazeća kriza biće žešća od velike depresije i finansijske propasti tržišta iz 2008. godine, jer je na kocki sada kompletna ušteđevina 315 miliona Amerikanaca, kao i čitav američki "način života", smatra bivši kongresmen.

I pored sve jasnijih signala, najveći broj ljudi ne sluti šta ih čeka, a politička kasta živi "u jednom svetu čiste fantazije", prenosi portal Infokop reči ovog političara. On optužuje vladu u Vašingtonu da uopšte ne haje za ekonomske zakone.

Statistički podaci se falsifikuju, a prave reforme mogu da se očekuju tek nakon što izbije kriza, jer "postojeći sistem jednostavno nije sposoban za efikasna rešenja" iako je, da bi se sprečilo da dolar padne u provaliju na čijoj se ivici sada nalazi, neophodno odmah preduzeti odgovarajuće mere.

Naznake za dolazeću katastrofu se po njemu ne mogu prevideti: "Broj Amerikanaca koji se hrane u narodnim kuhinjama se od 2008. godine udvostručio, tri četvrtine stanovništva jedva izdržava od plate do plate. Polovina dece koja se ovih dana rađaju, moraće u toku svog života da se hrane u narodnim kuhinjama, a 52 odsto zaposlenih zarađuje godišnje manje od 30.000 dolara".

O razmerama problema svedoče i podaci da Amerika "svakog sata troši 200 miliona dolara koje nema". Samo u proteklih šest godina potrošeno je nepostojećih 4.000 milijardi dolara - više nego što iznosi godišnji bruto proizvod Nemačke.

Javni dug se u ovom periodu udvostručio. Za 216 godina postojanja Amerike kao države, napravljen je dug od 8,5 biliona dolara. Ovaj dug je za samo osam poslednjih godina udvostručen - po mišljenju dr Rona Pola - radi se o nekontrolisanom i divljem eksperimentu.

Katastrofalan kraj može da se predvidi, kaže on: "Uništavanje građanskih sloboda, rušenje socijalnih mreža, obustavljanje svih kredita, zatvorene radnje, prazni automati za novac i trgovci koji odbijaju da uzmu dolar kao sredstvo plaćanja biće krajnji rezultat".

Ceo penzioni sistem je egzistencijalno ugrožen, a po jednom scenariju moglo bi da se desi da vlada zapleni sve ušteđevine i postavi limite na podizanje gotovine.

- Ovakva lančana reakcija bi mogla da se desi mnogo brže nego što uopšte možemo da pretpostavimo - kaže bivši kongresmen.

Utorak 21.04.2015. 08:40
Zivim za taj dan kada ce kleknuti djavolska USA jer tada ce i nama Srbima svanuti , jer svo zlo koje nam je naneto doslo je iz te zemlje !!!!Sav scenario krvavog rata je napisan u beloj kuci pod pokroviteljstvom Klintona i njegovih saradnika.Pa osnivanje suda u Hagu gde nisi kriv dok nedokazes da si Srbin , sve su to ameri organizovali da nas i psihicki dokrajce.Docice i vama crni petak jer nicija nije dogorele do zore!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 21.04.2015. 05:56
Posle izbijanja finansijske krize, SAD će pogoditi meteor i proradiće vulkan u Yellowstone koji će je totalno uništiti. Onda se budi Godzila iz zimskog sna i teroriše malobrojne prežive.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online