Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.03.2015.
05:47
B. Božin - Vesti A

Bacio bombu na bivšu suprugu?

Bosanski državljanin Mitar M. (56), koji je optužen da je u aprilu prošle godine u švajcarskom Buksu u kantonu Argau pokušao da ubije bivšu suprugu Milevu M. bacivši na nju ručnu bombu, negirao je pred Saveznim krivičnim sudom u Belinconi bilo kakvu krivicu.

commons.wikimedia.org
Bombom na suprugu: Državljanin BiH osumnjučen za pokušaj ubistva (Foto: ILustracija)

Prema optužnici, Mitar M. je ženu presreo na trotoaru, a zatim bacio eksplozivnu napravu na nju. Mileva je od eksplozije granate napunjene čeličnim kuglicama pretrpela ozbiljne povrede stomaka, kao i posttraumatske stresne poremećaje.

Optuženi Mitar M, međutim, tvrdi da nikada nikome nije pretio oružjem i da se u vreme napada već nalazio na putu za Bosnu!

- Vratio sam se u Švajcarsku kada me sestra obavestila da me traži policija, a uhapšen sam tri dana posle napada na graničnom prelazu Kjaso - rekao je Mitar.

On je naveo i da živi razdvojen od supruge, kao i da je brakorazvodna parnica pokrenuta u Bosni. Prema presudi iz januara 2014. godine, Mitar je morao da napusti zajednički stan i da plaća 1.500 franaka Milevi M. za izdržavanje.

Posle jedne svađe u februaru prošle godine njih dvoje, navodno, više nisu bili u kontaktu, osim što je Mitar viđao Milevu pri kupovinama u Buksu i Arau. Ovaj par je potvrdio da su podelili imovinu, između ostalog i veliku porodičnu kuću u Bosni, i da su oboje imali pristup zajedničkom kontu. Uz to, Mitar je uzeo kredit od 40.000 franaka, a do trenutka kad je uhapšen otplatio je 8.000 franaka. Budući da je u međuvremenu izgubio posao zavarivača, Mileva je morala da otplaćuje dugove.

Prvog dana suđenja nije se došlo do sigurnih saznanja ko je mogao da baci bombu, piše dnevnik "20 minuta".

- Na upaljaču bombe nalaze se DNK tragovi optuženog, ali zabunu je unela i ranjena žena koja je na mestu napada policajcima rekla da je videla supruga Mitra koji se sakrio u obližnju šumu, dok je na suđenju rekla da je bivšeg supruga videla dva dana pre napada, ali ne i na mestu eksplozije - naveo je sudija.

Nije bila svesna povreda

Mileva M. je bivša kuvarska pomoćnica, a ona i pored propitivanja i pokazivanja karte koja bi mogla da joj pomogne u snalaženju nije mogla da kaže gde je bomba bačena i kakve su bile posledice eksplozije. Njoj su povrede stomaka potvrđene tek kasnije, u bolnici. Pre nego što je potražila lekarsku pomoć, Mileva je obavestila prijatelje i rodbinu i opisala im šta je doživela, pišu švajcarski mediji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online