Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 21.01.2015.
12:19 >> 12:26h
Beta A

"Moskva spremna za kontakte ako se NATO urazumi"

Rusija neće izbegavati kontakte sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i spremna je na saradnju ukoliko se članice alijanse urazume i s Moskvom počnu da razgovaraju sa poštovanjem, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Fonet/AP
Rusija spremna na saradnju ukoliko se članice alijanse urazume i s Moskvom počnu da razgovaraju sa poštovanjem: Lavrov
 

- NATO je izabrao put konfrontacije, mentalitet hladnog rata nije iščezao iz njihovih glava. Rad Saveta Rusija-NATO je praktično zamrznut. Mi nismo bili inicijatori te situacije - rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare o rezultatima spoljne politike u 2014. On je naveo da uz sve "peripetije" u svetu zemlje ne mogu da dozvole sebi raskoš da prestanu da međusobno razgovaraju.

- Ako se partneri urazume i budu razgovarali uz poštovanje, mi smo (na saradnju) uvek spremni - dodao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije je naveo da postoje "informacije" da je Stoltenberg zainteresovan da se organizuje kontakt. On je dodao da je Amerika, a potom i EU, takođe  krenula putem konfrontacije sa Rusijom, i da je predsednik SAD Barak Obama to objavio u jučerašnjem godišnjem obraćanju o stanju nacije.

- Suština njegove poruke je - mi smo broj jedan, i svi ostali to treba da priznaju. To pokazuje njihovu želju da dominiraju svetom - rekao je Lavrov, dodajući da je takav stav "u krvi" Amerikanaca, i da će biti potrebno ne malo vremena da Amerika napusti taj put.

Lavrov nije isključio mogućnost susreta sa Stoltenbergom i državnim sekretartom SAD Džonom Kerijem na marginama međunarodnih konferencija.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.01.2015. 12:32
НАТО води исту политику као што је водио према Србији на почетку распада Југославије.Изгледа да смо ми били генерална проба за ово што се сад дешава.Као што ми никад нисмо могли бити у праву тако сад Русија не може да буде.Оптужују за све и свашта и за неке ствари што здрав разум не може да свати.Жалосно је ко води Европу.То су људи у служби светских моћника далеко од реалности и грађанства које заступају.Служе светским богаташима раде за ЦИА и НАТО све у сенци Америке која их је препарила као кобра миша.
Sreda 21.01.2015. 13:07
To su neprijatelji, ne partneri...., budite spremni na sve !
Sreda 21.01.2015. 15:04
Teško se možeurazumiti neko ko je totalno LUD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online