Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 03.12.2014.
14:35
Beta A

Asad: SAD nas bombarduju, al' ništa ne postižu

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je u danas objavljenim komentarima da vazdušni udari SAD na položaje Islamske države u Siriji niti su ozbiljni niti efikasni, kao i da nisu postigli nikakve opipljive rezultate.

Bašar al Asad: Kapetan ne misli o smrti ili životu
 

Asad je takođe optužio Tursku da nastavlja da direktno pomaže ekstremistima.

On je, u retkom intervjuu napravljenom 28. novembra u Damasku, za magazin Pari mač (Paris Match), istakao da se terorizam ne može okončati vazdušnim udarima.

Kapetan ne misli o smrti

Na pitanje novinara Pari mača da li se plaši da ne doživi istu sudbinu kao nekadašnji predsednik Iraka Sadam Husein ili libijski lider Muamer el Gadafi, Asad je odgovorio:

 

"Kapetan ne misli o smrti ili životu, on misli o tome da spasi svoj brod. Ukoliko bude mislio o potonuću, svi će umreti".

"Suštinski su vojnici na terenu, koji poznaju zemlju i mogu da reaguju. Zato i nisu postignuti nikakvi opipljivi rezultati za dva meseca udara međunarodne koalicije, predvođene SAD", rekao je Asad u intervjuu, koji bi u celosti trebalo da izađe sutra.

I Asadove i američke snage bombarduju položaje Islamske države na severu Sirije, mada su američki zvaničnici rekli da ne koordiniraju svoje napade sa sirijskom vladom.

Asad je dodao da bi američki vazdušni udari "naravno pomogli da su bili ozbiljni i efikasni".

"Mi vodimo kopnenu bitku protiv Islamske države, i nismo opazili nikakvu promenu, posebno zato što Turska i dalje pruža direktnu pomoć tim regionima (koje pod kontrolom drži Islamska država", rekao je Asad, prema intervjuu.

Asad sve vreme skoro četvorogodišnjeg građanskog rata u Siriji insistira da se bori protiv islamskih ekstremista inspirisanih iz inostranstva, i terorista, negirajući da se bori protiv sopstvenog naroda koji želi reforme i slobodu.

Prema ciframa aktivista, više od 200.000 ljudi ubijeno je u konfliktu od marta 2011.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.12.2014. 15:01
Žao mi te Asade ko brata rodjenog.Ali ne brini-dođe vreme sve se preokrene;samo malo strpljenja pašće kučka amerika.
Sreda 03.12.2014. 15:07
Rusija će zadržati bazu u Tartusu, u Siriji - Press Online www.pressonline.rs/.../rusija-ce-zadrzati-bazu-u-tartus... Translate this page Jul 26, 2012 - Rusija planira da zadrži vojnu bazu u sirijskoj luci Tartus, izjavio je danas u Moskvi komandant ruske mornarice, vice-admiral Viktor Čirkov. Обама:" Асад мораш да даш оставку.Ја хоћу да Сирија буде америчка и да се Руска војна база из Сирије исели.Асад бацаћу на тебе још тоне и тоне бомбе и убићу твој народ.Ја Обама морам да освојим Сирију и тачка.Асад ја сам сад много љут пошто нисам мого да скинем Путина и зато ћу на тебе да бацам бомбе.Ја хоћу твоје црно злато".
Sreda 03.12.2014. 16:16
Oteraj SAD iz Sirije a ISIS bombarduj sam, uspeh je zagarantovan. Kad bi se prisetio americke politike sa Gadafijom i "pobunjenicima" u Libiji...scenario je veoma slican.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online