Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 04.11.2014.
12:09
jutarnji.hr A

Žene Jazida trampe kao roblje, posebna cena za plavooke

Šokantan video u kojem džihadisti Islamske države raspravljaju o kupoprodaji zarobljenih žena iz naroda Jazida, izazvao je zgražavanje širom sveta. Hiljade žena, devojaka i devojčica Jazida oteto je tokom napredovanja snaga Islamske države u severnom Iraku.

Ovde potpis

Džihadisti zarobljene žene tretiraju kao roblje, što je se vidi i na snimku koji se pojavio na Jutjubu. U njemu nekoliko boraca IS raspravlja o kupovini robinje kao da je reč o domaćoj životinji, a ne ljudskom biću.

"Danas je pijačni dan za robove", čuje se glas muškarca na početku filma. "Danas je dan za robove i mi treba da dobijemo svoj deo", odgovara mu drugi. "Gde je moja jazidska devojka?", pita jedan džihadista dok se smeje u kameru.

Potom se javlja potencijalni prodavac koji kaže da ima jednu robinju viška. Kreće cenkanje. Kupac nudi od 3 do 5 novčanica i oružje za trampu. "Cena je drugačija ako ima plave oči", kaže jedan na šta prodavac odgovara: "Prodaću je za jedan glok pištolj". "Ako ima 15 godina, moraću da proverim njene zube", javlja se treći.

Al Aan TV, televizija koja je video sa prevodom na engleski objavila i na Jutjubu, tvrdi da je film snimljen u Mosulu, najvećem iračkom gradu posle Bagdada, koji su sunitski džihadisti zauzeli u junu.

Pripadnici Islamske države Jazide smatraju otpadnicima i poštovaocima đavola. U poslednjem broju zvaničnog magazina te terorističke grupe, koji služi kao propagandno glasilo za regrutaciju novih članova, objavljeno je da su zarobljene žene i deca podeljeni među borcima "prema šerijatskom zakonu".

Džihadisti sa takvim "poklonima" kasnije mogu da rade šta žele, a veruje se da se na hiljade žena i devojaka nalazi u bordelima širom teritorije pod kontrolom Islamske države gde su primorane na seksualno ropstvo.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.11.2014. 12:24
pih., ružni ko pacovi, ove nije greh pobiti
Utorak 04.11.2014. 14:13
Citat iz Kur'ana koji odobrava i podstiče robovlasništvo i odobrava seks sa robinjama: 33. 50. O Vjerovjesniče, Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one kojima si dao vjenčane darove njihove, i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena... Ovdje se jasno odobrava prisilni seks sa robinjama koje navodeni Bog Allah dao iz plijena... Kao što vidite pod plijen ne spadaju samo materijalne stvari, već i ljudi, a često i djeca... Kakav je to Božiji poslanik koji drži robove i još tvrdi da to Bog odobrava? Ovo su vrlo jasni dokazi kojima se opovrgava Muhamedovo navodno poslanstvo. Ne samo što Muhamed ne može da bude istinski poslanik, već i Kur'an nije nikakva Božija objava, ...
Utorak 04.11.2014. 14:07
ŠEJH ADžLAVANI: Imatе pravo da silujеtе svе žеnе kojе nе pripadaju sunitskom islamu BLAGOSLOV VOĐE RADIKALNIH ISLAMISTA SIRIJSKIM POBUNjENICIMA ŠEJH sirijskih salafita - Jasir al-Adžlavani, izdao jе fеtvu kojom jе dozvolio sunitskim pobunjеnicima protiv vlasti Bašara Asada da siluju žеnе. Tačnijе, ovaj vеrski vođa еkstrеmnih sunita ih upućujе da mogu nеkažnjеno „zarobljavati hrišćankе i žеnе kojе pripadaju alavitskom i nеsunitskom islamu i sa njima sе baviti sеksom”. Svе takvе žеnе ovaj mula jе nazvao arapskim tеrminom „malk al-jamin” koji sе u Koranu koristi za „sеksualnе robinjе”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online