Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.10.2014.
02:24
Vesti A

Ukradenu kosilicu umalo platio glavom

Da li je pokušaj hapšenja Mičela Jovića (29) iz Brizbejna zbog krađe morao da se završi njegovim teškim ranjavanjem? Ovo je pitanje koje Jovićevi rođaci i prijatelji postavljaju policiji, pošto je pogođen u glavu i ruku, i u kritičnom stanju ovog utorka prebačen u bolnicu. Do incidenta je došlo istog jutra na Pristdejl roudu u Ročdejlu, naselju na obodu grada.

Krađa kosilice mogla da bude kobna za Mičela Jovića
 



Policija navodi da se Jović svojim automobilom zaleteo na čuvare reda. Prema saopštenju, "pretrpeo je rane od metaka" tokom incidenta.


"Početna istraga pokazuje da je oko 8.30 ujutro policija odgovorila na poziv zbog incidenta na Pristdejl roudu. Kao rezultat događanja, policija je ispalila hice, ranivši jednu osobu", navodi se.


Vršilac dužnosti pomoćnika komesara policije Kvinslenda Stiven Holands kazao je posle nemilog događaja da ne može da potvrdi koliko metaka je ispaljeno u incidentu koji se sada nalazi pred Komandom za etičke standarde.


Policija je dobila izveštaj o ukradenoj kosilici i došla na adresu u 8.30. Dve "osobe od interesa" bile su tamo u jednom džipu sa prikolicom na kojoj je bila kosilica.

Kako je saznao "Kurijer mejl", policajci su se približili vozilu, ali nisu verovali da u njemu ima nekoga. Vozilo je onda naglo krenulo na njih i oni su otvorili vatru. Vozilo je u prolazu očešalo jednog od čuvara reda. U paljbi, pogođen je vozač džipa za kojeg je kasnije rečeno da je Mičel Jović.

Rođaci: Mičel nije nasilan

U Jovićevoj porodičnoj kući, čovek za koga se veruje da je rođak, kazao je da je bio u utorak uveče na sastanku u Komandi za etičke standarde.
- On nikada u životu nije imao oružje. Nije anđeo, hvatan je zbog uzimanja (tuđih) stvari, očigledno je to ponovo učinio. Nikada i nikoga nije povredio. Uopšte nije nasilna osoba. Pitam se zašto su koristili oružje na tako smešan način. On ni muvu ne bi povredio. Sada nije dobro, ima veliku rupu u glavu. Oni pokušavaju da se izvuku tvrdnjom da je pokušao da pregazi policajca. Ali to nije Mičel. Ako je išta pokušavao, jeste da pobegne.


Jedan stanovnik iz ulice kazao je da je čuo četiri do pet hitaca pre nego što su drugi policajci dojurili na lice mesta.


- Čula su se četiri uzastopna hica i onda, nekoliko sekundi kasnije, još jedan. Razgovarao sam sa dvojicom ljudi koji imaju prodavnicu ovde i oni su saznali odakle je kosilica uzeta. Ukradena je oko tri ujutru u Maunt Gravatu.


Ovaj stanovnik kaže da nije mogao da uoči da su dve "osobe od interesa" za policiju bile u džipu.


Jović je, navodno, dobro poznat policiji. Njegov kompanjon nalazi se u zatvoru.

Profesionalna reakcija

Sindikalac Jan Livers navodi da su dvojica policajaca postupala "profesionalno".
- Obojica su bili u strahu za život i instinktivno su postupili, onako kako su i obučavani. Lako je ljudima da komentarišu ovakve stvari, ali kada si suočen sa pretnjom po život, svako od nas bi drugačije reagovao.


Holands ističe da su policajci odvojeno intervjuisani u Komandi za etičke standarde koju nadzire Komisija za borbu protiv kriminala i korupcije. Reporterima je rekao:
- Svakako je zabrinjavajuće da su policajci bili u situaciji u kojoj su morali da se koriste takvom silom.


Prema rečima lokalnog stanovnika Blejza Grina, pucnji su zvučali kao petarde. Komšije kažu da na imanju ispred koga je došlo do pucnjave živi grupa mladih ljudi.
Predsednik policijskog sindikata Kvinslenda Jan Livers rekao je da je dvoje policajaca verovalo da nema nikoga u vozilu koje je odjednom krenulo "direktno na njih".


- Uplašili su se za svoje živote i upotrebili oružje u pokušaju da se zaštite i kao što znamo, automobil je udario jednog od policajaca - izneo je on reporterima, dodavši da je njegov kolega zadobio lakše povrede.


Incident je pokazao kako je posao policajca težak i opasan, dodao je Livers.
Policija, navodi se, inače je tražila Jovića zbog nepoštovanja uslova odbrane sa slobode. On je, takođe, poznat i pod imenom Mičel Jovičić.

Drugi incident

Ovo je drugi incident sa vatrenim oružjem u Brizbejnu za manje od mesec dana. U Inali, 29. septembra, ubijen je čovek koji je na prilazu kuće izašao iz svog vozila i uperio vatreno oružje u policajce.


Jan Livers kaže da je cela prikolica sa baštenskim alatom i kosilicom - bila ukradena. Na njoj je, međutim, bio uređaj sa satelitsko praćenje, što je policajce i dovelo do Ročdejla. Sve je trebalo da bude rutinska istraga, policajci su izašli iz svog vozila i prilazili džipu.


- Obojica su iskusni policajaci, kompetentni i sposobni. Inače, oni su već neko vreme na ovom području, radeći u Loganu. Prema mojim informacijama, pucala su obojica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online