Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.10.2014.
16:20
Srna A

Pobegle u Siriju, sad im dosta džihada?

Dve austrijske tinejdžerke poreklom iz BiH Samra Kešinović i Sabina Selimović, koje su pobegle u Siriju kako bi se pridružile militantima iz "Islamske države" žale zbog svoje odluke, pišu austrijski mediji.

Jedna od tinejdžerki želi da se vrati kući: Dosta joj je užasa u Siriji
 

Zvaničnici bezbednosnih službi rekli su austrijskim medijima da su devojke uspele da kontaktiraju porodice i da jedna od njih želi da se vrati kući. Devojke su u aprilu otišle iz Austrije da se pridruže "Islamskoj državi".

Vrlo malo informacija je poznato o njima, osim da je u vreme odlaska jednaod njih imala 16 a druga 14 godina. Prema pojedinim izveštajima, obe su se po dolasku u Siriju udale za čečenske džihadiste i zatrudnele.

Po odlasku u Siriju, ostavile su poruke u kojima od roditelja traže da ih ne traže jer su otišle da služe Alahu i da će za njega i umreti.

Pročitajte još:

* Tinejdžerke iz BiH novo lice džihada

* Poziv Muslimankama da rađaju i odgajaju mudžahedine

* Šokantno: Bosanske tinejdžerke pobegle da se bore u Siriji

* Bosanci iz Beča u džihad: Vrbuju ih tinejdžerke

Od njihovog odlaska, na internetu su objavljivane njihove fotografije na kojima su u nikabima naoružane "kalašnjikovima". Međutim, austrijska policija tvrdi da su kontrolu nad njihovim profilima na društvenim mrežama preuzeli i koristili džihadisti.

Interpol je u aprilu, po nestanku devojaka, objavio njihove fotografije. Roditelji obe devojke bezuspešno su pokušavali da uspostave kontakt i prema nepotvrđenim informacijama u tome su uspeli.

Za devojke se veruje da se trenutno nalaze u Raki na severu Sirije. Prema pisanju austrijskog dnevnika "Esterajh", Kešinovićka želi da se vrati kući, jer joj je "dosta užasa u Siriji".

List, za koji je poznato da je u bliskom kontaktu sa bezbednosnim službama i roditeljima devojaka, ističe da je "smrt uvek u neposrednoj blizini devojaka".

U proteklih nekoliko dana jedna žena je uspela da pobegne od džihadista iz Sirije u Tursku, ali Selimovićka, navodno "još nije spremna da se vrati".

List ističe da će one, čak i da se odluče da se vrate u Austriju, teško uspeti u svojoj nameri austrijskog zakona koji im to onemogućava.

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 17:22
Samra Kešinović i Sabina Selimović su poslate na specijalni zadatak. Bice zaduzene za pruzanje oralnih i svih drugih usluga americkoj pesadiji u Siriji i Iraku.
Subota 11.10.2014. 17:23
I doslo vreme da poginete za vasu usranu i poganu vjeru --tako i treba --sto vise to bolje ........
Subota 11.10.2014. 17:25
Ne mogu više da izdrže seks-džihad. Primile su više metaka od Boni i Klajd. Nakon povratka će morati na plastičnu operaciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online