Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.09.2014.
02:22
Vesti A

Od štedljivog tinejdžera do kralja nekretnina

Sviđalo vam se kako radi ili ne, ali se ne može poreći da je 29-godišnji Nejtan Birč pravi majstor za nekretnine. Na inače okrutnom tržištu, on je uspeo da postane vlasnik neverovatnog broja od 160 imanja i da se "penzioniše" pre pet godina. Ove godine, on je na stambenom tržištu napravio deset miliona prometa.

Nekretnine mu donele milione: Nejtan Birč
 

Birčovo carstvo vredi danas 30 miliona dolara i mahom ga je napravio za poslednjih 18 meseci, dok cene kuća u Sidneju stalno rastu. Time se uvrstio u elitnu grupu investitora, ali i dalje radi sam.


Birč je prvo imanje kupio kad mu je bilo 18 godina i bio zaposlen kao pomoćnik u agenciji za nekretnine. Dodatna imanja kupio je radeći vikendom u pabu.
Danas, ovaj čovek rodom iz Paramate, zarađuje godišnje svega nešto manje od dva miliona na kirijama koje ubire iz kuća i stanova.

Saveti

Šta, dakle, Birč savetuje drugim ambicioznim ljudima?
- Kupujte kad su kirije visoke. U Sidneju su prilike najbolje oko Penrita, Liverpula i Ferfilda.
- Pokušajte da izbegnete utvrđivanje određenog vremena za kupovinu ("Nikada nisam razmišljao o pravom vremenu - gledao sam kako da napravim profit na postojećem tržištu")
- Učite kako da se pogađate ("Ako agenti vide da ste siguran kupac, daće vam ponudu pre nego izađu na tržište")
- Za kupce s više keša, Birč predlaže da traže više stambenih jedinica ođednom, što im bitno popravlja položaj prilikom cenkanja.

Ranije ove godine, kupio je blok od 40 jedinica u Plavim planinama, u zgradi koja je nekada bila motel, a on će je pretvoriti u objekat za stanovanje i zarađivati na stanarinama 400.000 dolara godišnje. Bivši motel vredeo je četiri miliona, ali ga je Birč dobio po daleko nižoj zeni od 1,66 miliona.


Nedavno je u Ipsviču kod Brizbejna, kupio stan za 35.000 dolara, a slični se tamo već prodaju po skoro pet puta većoj ceni. To mu je i strategija kojom je došao do najvećeg broja svojih nekretnina - kupovao je potcenjene nekretnine na mestima sa pristupačnijim cenama.


- Rano sam otkrio da agenti za nekretnine koriste poslove da ih okrenu u svoju korist. Takođe sam studirao prodaju u područjima gde bih išao da kupim.


Prvo Birčevo imanje bila je kuća u Maunt Druitu vredna 248.000 dolara, kupljena sa depozitom koji je uštedeo kao tinejdžer. Pregovarao je o popustu i uverio se da će kirija pokrivati najveći deo njegovih otplata za kredit. Kupovao je ispod tržišne cene u području gde su cene počinjale da rastu i vrlo brzo imao dovoljno da položi depozit za druga imanja.


Kao i u prvom slučaju, svaka nova kupovina pokazala je da imanje brzo dobija na vrednosti, a njemu je otvarana mogućnost da kupi još. Nakon pet godina ulaganja, njegov prihod od stanarina dostigao je iznos prosečne plate u Sidneju, pa je dao otkaz na poslu i nastavio da živi od kirije. Svaki novi rast vrednosti imanja koristio je za novu kupovinu.


Veruje da prosečni Ozi može da ponovi njegov uspeh, ali upozorava da njegov put od tinejdžera do tajkuna nije bilo lagan.


- Kada sam počeo da zarađujem malo novca, morao sam ozbiljno da štedim. Sve sam činio da ne potrošim pare. Nikada nisam izlazio napolje da se zabavljam. Moji prijatelji su putovali, odlazili na ekskurzije, ja sam to propuštao. Zavoleo sam nekretnine još od 13. godine.

Četvrtak 11.09.2014. 05:40
Pravilo broj jedan na zapadu je,,iza jako "uspjeshnih" stoji neko jako mocan..banka,,,politicka partija itd.Priche o uspjehu su samo za djecu iz prvih razreda,Takve koriste kao mamac kako je moguce uspjeti,,Oni su sve prorachunali,,i tachno se zna ko moze a ko ne moze uspjeti,,sve su to razne interesne skupine (lobiji) koji preko medija prodaju muda pod bubrege,,Uspio bi i onaj zidov na Fejsu da nije imao podrshku banaka i CIA,,,al u panjevima,,,Ponavljam,,,ove priche su za osnovnoshkolce,,ali ce se sigurno neka budala zaletiti i uloziti naslijedjeni novac koji ce zachas biti na rachunu sa kojeg se vishe ne moze izvuci,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online