Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Sreda 03.09.2014.
13:38 >> 15:43h
Beta A

Obama: Još je rano suditi o dogovoru Putina i Porošenka

Američki predsednik Barak Obama rekao je u sredu u Talinu da je suviše rano da komentariše dogovor o prekidu vatre na istoku Ukrajine koji su, prema Kijevu, postigli predsednici Rusije i Ukrajine Vladimir Putin i Petro Porošenko.

Još uvek rano da se vdi šta znači najavljeni prekid vatre: Barak Obama
 

"Suviše je rano reći šta taj prekid vatre znači... Postoji prilika, videćemo da li će se konkretizovati", izjavio je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare s estonskim predsednikom Tomas Hendrikom Ilvesom.

Obama je podsetio da SAD dosledno podržavaju napore Porošenka u postizanju primirja koji bi mogao da dovede do političkog rešenja nakon višemesečnih sukoba u istočnom delu Ukrajine.

U Kijevu je saopšteno da su Porošenko i Putin postigli dogovor o trajnom primirju na istoku Ukrajine, ali je Kremlj to demantovao, navodeći da Rusija ne može da odluči o primirju zato što ne učestvuje u sukobima.

Američki predsednik je rekao i da se ne može doći do realnog rešenja ako Rusija nastavlja da šalje tenkove i vojsku u Ukrajinu.

"Nikakvo političko rešenje ne može se postići ako Rusija, u stvari, kaže da će nastaviti da šalje tenkove, vojnike, oružje i savetnike prerušene u separatiste, koji nisu sa tog prostora, i ako je jedino moguće rešenje da se Ukrajina odrekne svoje teritorije i suvereniteta", rekao je predsednik SAD.

NATO da pomogne ukrajinskoj vojsci

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je NATO da pomogne u jačanju ukrajinske vojske i rekao da Alijansa mora da ostavi otvorena vrata za prijem novih članica
"NATO mora da preuzme konkretne obaveze i pomogne Ukrajini da modernizuje i pojača svoje snage bezbednosti. Moramo učiniti više da bismo pomogli ostalim partnerima NATO-a, uključujući Gruziju i Moldaviju, da ojačamo i njihove odbrane", rekao je američki predsjednik tokom boravka u Estoniji.

 

Obama je doputovao u Estoniju da bi pokazao solidarnost sa baltičkim saveznicima u NATO koji strahuju da bi mogli biti sledeća meta Rusije.

U borbama u istočnoj Ukrajini poginulo je skoro 2.600 ljudi, a više od 340.000 je pobeglo, kažu UN.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.09.2014. 13:41
Vise od MILION izbeglica a ne "pobeglih" pi..a vam m..erina. I vise od 2600 od strane Kijevskih nacista ubijenih CIVILA !
Sreda 03.09.2014. 13:46
A ti Huseine prestani da naoruzavas vase islamiste po bliskom istoku, da ubijas civile po Afganistanu, zatvori Guantanamo i ostala tajna mucilista i VRATI NOBELOVU NAGRADU ZA "MIR", i koji ti je smrad dade.
Sreda 03.09.2014. 13:44
нема примирија док кијевска хунта не буде поражена и Новорусија ослобођена од нацистичких хорди
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online