Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 25.08.2014.
11:55
Srna A

Putin upozoravao, Obama nije slušao...

Pojedini američki listovi i analitičari tvrde da se ruski predsednik Vladimir Putin pokazao mudrijim po pitanju sirijske krize od američkog predsednika Baraka Obame i zagovornika rušenja sirijske vlasti senatora Džona Mekejna.

Ruski predsednik upozoravao Zapad na opasnost koju nosi pružanje pomoći sirijskim pobunjenicima: Vladmir Putin i Barak Obama
 

Putin je upozoravao Zapad na opasnost koju nosi pružanje pomoći sirijskim pobunjenicima još u septembru prošle godine.

Tada je savetovao SAD da ne primenjuju vazdušne napade na Siriju, a sada je jasno da su ti pobunjenici zapravo - teroristi, navodi "Američki konzervativni list".

"Nisam branilac režima Bašara el Asada. Međutim, sa tačke gledišta bezbednosti, Islamska država predstavlja mnogo ozbiljniju opasnost", upozorava i bivši ambasador SAD u Siriji Rajan Kroker.

"Ako Džon Mekejn umre i ode u pakao, večnost će provesti u telefonskoj govornici sa Džastinom Rajmondom (poznati američki politikolog), koji će mu čitati kolumnu Išana Tarura (novinara časopisa "Vašington post") u kome se kritikuje američka strategija u Siriji - navodi "Američki konzervativni list".

Kako se promenila situacija za samo godinu dana - Zapad se pripremao da počne vojnu operaciju protiv režima sirijskog predsednika Bašara Asada, koga je optuživao za upotrebu hemijskog oružja protiv svog naroda.

A sada SAD razmatraju vazdušne napade većih razmjera na položaje terorista "Islamske države", koji deluju u Iraku i Siriji.

U Siriji se teroristi te organizacije bore protiv vladinih trupa Bašara el Asada.

Islamska država nezaustavljivo zauzima nove teritorije u Iraku i uništava religijske manjine, kako na iračkoj tako i na sirijskoj teritoriji, što izaziva osudu svjetske zajednice.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.08.2014. 12:06
naravno da je mudriji brat Putin..pravoslavac je..decenije rada u KGB...iskustva ..a sta je ovaj klempavi demon...obican crnac iz tamo nekog kvarta gde ne mozes uvece u 21h da prodjes...
Ponedeljak 25.08.2014. 12:13
PA NE TREBA KOMENTAR.POGLEDAJ IM FACE:MUDROST NASPRAM MAJMUNSKE POZE.
Ponedeljak 25.08.2014. 12:02
Ova novija igra unistavanja drzava je pocela 90-tih sa razbijanjem Sfrj, to je bijo test kako ce kombinacije da ispanu narocito sta se tice sankcija propagande itd............. Nek se amerika raspadne i nek bude pod sancijama nek im umiru bebe u inkubatorima takodje u eU.............RECIPROCITET...........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online