Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.08.2014.
20:43
Beta A

Anketa: Rusi se boje da kritikuju vlast

Skoro trećina građana Rusije se boji da u anketama iznese kritičko mišljenje u odnosu na vlast, rezultati su istraživanja nezavisnog Levada centra, koji zaključuje da je moguće da zato ankete o odnosu stanovništva prema vlasti mogu biti netačne.

Podeljena istraživanja javnog mnjenja: Vladimir Putin
 

Anketa sprovedena u avgustu ove godine pokazala je da 28 odsto građana smatra da ispitanici, koji u anonimnim anketama kritikuju vlast, mogu da očekuju da zbog toga snose posledice. Socilozi Levada centra ocenjujuda takvi podaci, moguće svedoče i o slobodi medija u Rusiji.

Većina stanovništva, 61 odsto, međutim, smatra da je "malo verovatno" nekakvo gonjenje zbog izražavanja mišljenja u anonimnim anketama. Levada centar navodi da 34 odsto anketiranih ili osećaju da ne mogu slobodno da izraze svoje mišljenje o politici rukovodstva države ili to mogu da čine u određenim slučajevima "ne svuda i s nekim ograničenjima".

Pročitajte još:

* Uprkos svemu Putin sve popularniji

* 90 odsto Nemaca podržava Putina

* Rekordna popularnost Vladimira Putina

Onih koji "uvek i svuda", mogu da izraze svoje mišljenje, prema anketi, ima 38 odsto, što je u odnosu na prošlu godinu više za pet odsto. S druge strane, isto toliko procenata anketiranih je lojalno sadašnjoj vlasti u Rusiji, a 37 odsto ljudi onih koji ne odobravaju politiku predsednika Vladimira Putina takođe su sposobni da "svugde i uvek" izraze svoje mišljenje.

Broj onih koji ne odobravaju delovanje vlasti i mogu da izraze svoju poziciju "uz neka ograničenja i ne svuda" viši je nego onih koji odobravaju, ali se uzdržavaju da o tome pričaju "svugde i uvek" - 39 odsto naspram 26 odsto. Prema zaključku Levada centra, oni koji se ne slažu s politikom vlasti, ređe otvoreno izražavaju svoju poziciju od onih koji se slažu.

Nedavno istraživanje prodržavnog centra VCIOM povodom podrške politike Putina u odnosu na Ukrajinu pokazalo je da je skoro dve trećine Rusa odobrilo postupke predsednika i izrazilo uverenje da njegova politika doprinosi mirnom rešenju sukoba.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.08.2014. 20:58
Sta reci,pogledajte wikipediju i znacete ko sve podrzava tu organizaciju.
Utorak 19.08.2014. 21:15
Gebelsova kopilad je jos uvijek aktivna.
Sreda 20.08.2014. 00:23
http://srbin.info/2014/08/17/jedna-ruska-poruka-nemackoj-vi-ste-robovi-koji-misle-da-je/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online