Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 24.07.2014.
18:44
Srna A

EU jednoglasna, uvodi nove sankcije Rusiji

Federika Mogerini, ministar inostranih poslova Italije koja predsedava EU, izjavila je u četvrtak u Sarajevu da je na sastanku Saveta za spoljnu politiku jednoglasno odlučeno da se nastavi sa novim proširenjem sankcija prema Rusiji, odnosno proširenjem liste entiteta i lica na koje se one odnose.

Evropska unija nastavlja sa pritiskom na Rusiju (Foto: Arhiva)
 

"Sa kolegama iz Saveta za spoljnu politiku održan je sastanak koji je započeo govorom holandskog kolege koji je učestvovao u skupljanju posmrtnih ostataka putnika oborenog malezijskog aviona i njegov apel je bio da se izvrši što je moguće veći pritisak na Rusiju i proruske separatiste u Ukrajini da bi se obavila istraga na što transparetniji način", rekla je Mogerinijeva novinarima.

Pročitajte još:

* "Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

* "Ukrajinski lovac pratio MH17 neposredno pre pada"

* Putin za istragu aviona, opleo po Kijevu

* Nad Donjeckom srušen putnički avion sa 298 ljudi

Ona je naglasila da, s obzirom na činjenicu da već u nekoliko navrata diplomatski napori na terenu nisu dali rezultate, jednoglasno je odlučeno da se nastavi sa pritiscima i proširenjem liste entiteta, odnosno, preduzeća i lica na koje se odnose sankcije.

"Italija koja predsedava EU insistira da se sankcije prošire i da Evropska komisija sačini paket sankcija koji će se implementirati", rekla je Mogerinijeva.

SAD su prošle sedmice pooštrile sankcije protiv Rusije, a mere su usmerene na poslove najvećih energetskih korporacija i banaka, kao mera kažnjavanja zbog situacije u Ukrajini, dok je EU, prema ranijoj izjavi visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, odlučila da proširi spisak lica kojima su uvedene sankcije zbog ukrajinske krize, uključujući ruske državljane i entitete.

Eštonova je ranije najavila da će EU predstaviti predloge za dalje delovanje, koji će obuhvatati oblasti pristupa finansijskom tržištu, odbrane, robe civilno-vojne namene i visoke tehnologije, uključujući energetski sektor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 18:49
Prosirili spisak sa 37 na 42 lica od kojih su se cak trojica ili cetvorica Rusa pocesala po dupetu kad su culi za "sankcije".
Četvrtak 24.07.2014. 18:57
Ovo je pocetak kraja EU!!!!!
Četvrtak 24.07.2014. 18:50
Ko se ne pokloni zvjeri i njenom pečatu taj neće moći kupiti ni prodati. Završena je satanizacija Srba i Srbije sada nastavljaju sotone sa satanizacijom Rusa i Rusije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online