Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 22.07.2014.
12:54
Srna A

"SAD ima snimak pada aviona, oborili ga Ukrajinci"

Snimci koje je napravio američki satelit pokazuju da je ukrajinska vojska oborila malezijski avion, tvrdi poznati američki publicista i analitičar Robert Peri.

Rusi pokazali svoje satelitske snimke, Amerikanci svoje kriju
 

On nije otkrio svoj izvor iz američke obaveštajne službe, međutim, tvrdi da je reč o "pouzdanom izvoru", od koga je i ranije dobijao istinite informacije u sličnim slučajevima, prenose onlajn mediji.

Boing "777" kompanije "Malezija erlajns", koji je leteo na relaciji Amsterdam - Kuala Lumpur srušio se 17. jula na istoku Ukrajine. U avionu se nalazilo 298 putnika i članova posade, od kojih niko nije preživeo.

Ukrajinske vlasti optužile su proruske borce na istoku Ukrajine da su srušile avion raketom koju su, navodno, dobili iz Rusije. SAD i jedan broj zapadnih zemalja podržao je tu teoriju i prozvao Rusiju i ruskog predsednika Vladimira Putina kao odgovorone za tragediju.

Ruska vojska je objavila satelitski snimak koji pokazuje let malezijskog aviona pre pada, uz napomenu da je avion leteo 14 kilometara izvan koridora. Takođe, na snimku je pokazan i vojni avion, za koji Rusi tvrde da pripada Ukrajini, kako leti na istoj visini sa "boingom", na udaljenosti od tri do pet kilometara neposerno pre pada "boinga". Pokazani su i položaji ukrajinskih raketa "Buk" taj dan u oblasti obaranja aviona.

Ruska vojska je pozvala SAD da i one pokažu svoje satelistke snimke, uz napomenu da je američki satelit u vreme pada aviona osmatrao taj deo Ukrajine.

Kijev i dalje tvrdi da njihovi avioni taj dan nisu leteli i da nisu imali "bukove" raspoređene na području pada "boinga".

Pročitajte još:

* Prorus: Srušili smo avion jer smo mislili da je ukrajinski

* "Ukrajinski lovac pratio MH17 neposredno pre pada"

* SAD: Evo dokaza da su prorusi oborili avion

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 14:03
Kamere na satelitu nisu tada radile, remont, kao i onog cuvenog dana na Pentagonu. Traze se snimci sa neke od benzinskih pumpi koje su zabelezile pad aviona, zato to toliko traje, ali bez brige bice nadjeni.
Utorak 22.07.2014. 13:21
sad da pitas babu neku od 150 godina sa himalaja,,i povrsno joj objasnis ko s kim ratuje..ko sta ima...i ona ce da kaze da su fasisti,tj produzena ruka NATO i demona sa zapada oborili avion..
Utorak 22.07.2014. 13:08
To su znale i ptice u startu ali kome je u interesu da se zna istina,zapadu i americi sigurno NE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online