Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 20.07.2014.
15:00
Beta A

"Tela poginulih putnika aviona su u vozu za 'Nedođiju'"

Naoružani pobunjenici primorali su spasioce da predaju svih 196 tela nađenih na mestu pada putničkog aviona "Malezija erlajnsa" i stavili ih u železničke vagone-hladnjače, koji treba da se upute ka jednom gradu koji drže pobunjenici, rekli su ukrajinski zvaničnici i posmatrači.

Ukrajinski zvaničnici: Naoružani pobunjenici primorali su spasioce da predaju svih 196 tela nađenih na mestu pada putničkog aviona "Malezija erlajnsa". Stavili su ih u hladnjače, koji treba da se upute ka jednom gradu koji drže pobunjenici
 

Natalija Huružaja, zaposlena na železničkoj stanici u Torezu, 15 kilometara od mesta pada aviona, rekla je da je jutros videla radnike koji su utovarivali tela žrtava u pet potom zapečaćenih železničkih vagona-hlađača. Ona je navela da je planirano da voz ode do grada Ilovajska, 35 kilometara ka ruskoj granici, ali da nema naređenja kada treba da
krene.

Ruske novinske agencije navode da će tela biti prevezena do pobunjeničkog uporišta Donjecka.

Ukrajinski zvaničnici rekli su da očekuju da tela na kraju budu odneta u grad Harkov koji kontrolišu ukrajinske vlasti, ali još nije poznato da li će pobunjenici na to pristati.

Ukrajina: Dogovor o uklanjanju tela žrtava

Ranije je portparolka ukrajinskog Ministarstva za vanredne situacije, Natalija Bistro, rekla da su spasioci bili primorani da predaju tela naoružanim ljudima i da ne znaju gde će biti odneta.

Agencija AP nije uspela danas da stupi u kontakt s pobunjenicima.

Jedan od spasilaca, Aleksandar Piljušnji, rekao je za AP da je pobunjenicima juče trebalo nekoliko sati da odnesu tela žrtava s mesta pada aviona. On je dodao da on i drugi spasioci nisu imali izbora nego da predaju tela pobunjenicima.

"Oni su naoružani, a mi nismo. Pobunjenici su došli, stavili tela u kamion i negde ih odvezli", rekao je Piljušnji.

UN: Rezolucija o obaranju aviona

Ni Bistro ni Piljušnji nisu naveli šta je s telima 102 putnika koja nisu nađena.

Predstavnik OEBS za štampu, Majkl Bociurkiv, rekao je da su neka tela verovatno izgorela ne ostavljajući traga.

"Mi smo na polju gde su pali motori (aviona). U toj oblasti je vrelina bila najveća. Tamo nismo videli ni jedno telo. Izgleda da su neka bukvalno isparila", rekao je on s mesta pada aviona u telefonskom razgovoru s novinarima u Kijevu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.07.2014. 15:05
Obdukcija da se radi pred internacionalnom komisijom i to na teritoriju Donjecka, a ne Harkova. Pa ne trebaju i oni jednog Walkera tamo.
Nedelja 20.07.2014. 15:50
Ко је срушио авион ??? Онај ко је изазвао све ратове у свету.Русији није требао тај авион и зато нису га срушили.САД желе да Русија ослаби и политички,економски,војно и зато измишљава Бајке.Американци су мислили лако ће освојити Украјину као Либију,Србију,Ирак...преварили су се дебело.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online