Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 20.06.2014.
17:59 >> 20:39h
Srna A

Ruski tenkovi krenuli u Ukrajinu?

Vašington ima informacije da je Rusija pripremila dodatne tenkove koje će uputiti u Ukrajinu. SAD su intenzivirale pregovore sa EU o mogućim "skalpel" sankcijama, čija će meta biti ruska industrija odbrane i visoke tehnologije, rekao je viši američki zvaničnik.

Ruski tenkovi na Krimu (Foto: Arhiva)
 

"Imamo informaciju da su dodatni tenkovi krenuli u četvrtak iz jugozapadne Rusije", rekao je neimenovani zvaničnik novinarima.

Bela kuća izrazila je zabrinutost zbog gomilanja ruskih trupa duž granice sa Ukrajinom i ruskog postavljanja "kordona" odbrane, ocenivši da je to zabrinjavajuće, saopštila je Bela kuća.


"Sve je više dokaza o gomilanju ruskih vojnih snaga na granici sa Ukrajinom", rekao je sekretar za štampu Bele kuće Džoš Ernest.

On je dodao da SAD neće prihvatiti angažovanje ruskih vojnih snaga pod bilo kakvim izgovorom na istoku Ukrajine.Govoreći o sankcijama sa EU on je naveo da je ideja da se Rusiji uskrate investicije i tehnologije nove generacije koje su neophodne za dalji rast.

"Razgovori sa EU u tom smislu intenzivirani su prošle nedelje", rekao je zvaničnik.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije da je Vašington dodao na listu sankcionisanih sedam Ukrajinaca i Rusa zbog pobune na istoku Ukrajine.

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Ruska vojska: NATO laže, mi samo vežbamo u Sibiru

* Žestoke borbe u Ukrajini, spremni tenkovi

* VIDEO: Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu!

* Kakvu silu je Rusija poslala u Kalinjingrad?

POVEZANE VESTI

Petak 20.06.2014. 18:01
Одговор свима који критикују Путина да је издао руски југоисток Украјине Сила наоружана савременом техником већ више од два месеца јуриша на град у којем седи група бранилаца-јунака. Опкољених и без помоћи споља? А откуд народној одбрани оружје? Откуд им муниција за два месеца борбе? Детаљније - http://fakti.org/rossiya/medija-menju/odgovor-svima-koji-kritikuju-putina-da-je-izdao-ruski-jugoistok-ukrajine
Petak 20.06.2014. 18:44
"Russia Today" 20. June. 2014 edited time13:07 "Rusija razmesta dodatne trupe na granici sa Ukrajinom radi dodatnog granicnog obezbedjenja",- Predsednik Putin je jos pre dve nedelje izdao nalog povecanog obezbedjenja granicnog prostora, tako da su u Moskvi iznenadjeni neopravdanim optuzbama da Rusija koncentrise trupe na Ukrajinskoj granici, izjavio je danas: Kremlin press secretary Dmitry Peskov. Peskov dalje navodi da je pomenuti nalog naisao na odobrenje Evropskih lidera. Pomocnik Predsednika Putina Yuri Ushakov navodi da je Predsednik Putin licno informisao Francuskog Predsednika i Nemacku Kancelarku oko dodatnog obezbedjenja granicnog prostora. Ovo je zvanicno saopstenje.
Petak 20.06.2014. 19:58
Dok rusi svu visoku tehnolgiju koja im treba u vojnoj i civilnoj industriji sami pocnu prizvodit ,imaju mogucnost kupovine takve tehnike u visokorazvijenim azijskim drzavama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online