Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 09.06.2014.
12:23
Srna A

Česi i Slovaci neće NATO trupe

Češka i Slovačka odbacuju bilo kakav dolazak NATO trupa u ove zemlje i tako postaju najveća prepreka planovima SAD i Alijanse za dalje širenje prema Rusiji, procenjuju vojni analitičari.

Može NATO, ai ne i njihovi vojnici: Ne dolasku NATO trupa na teritoriju Češke i Slovačke
 

Premijeri Češke i Slovačke poručili su da ne žele strane NATO trupe i vojne baze na svom teritoriju.

Iz Praga je stigla jasna i nedvosmislena poruka - NE dolasku NATO trupa. Usledio je identičan stav Slovačke.

Slovački premijer Robert Fico rekao je da će njegova zemlja ispunjavati sve obaveze prema NATO savezu, ali dolazak stranih trupa u Slovačku ne dolazi u obzir.

"Ne mogu da zamislim strane trupe na našoj teritoriju ni njihov dolazak u formi nekih baza", poručuej Fico, čija stranka ima apsolutnu većinu u nacionalnoj skupštini.

Istovremeno, Slovačka zagovara bolje odnose i saradnju sa Rusijom, u skladu sa energetskim i ekonomskim interesima.

Stavovi Češke i Slovačke su dijametralno suprotni od onih u Varšavi - Poljska je zatražila dodatne NATO trupe i pre nego što je američki predsednik Barak Obama na poslednjoj evropskoj turneji počeo zagovarati veću vojnu prisutnost Alijanse.

Slovački premijer Fico podseća na invaziju trupa nekadašnjeg SSSR-a na Čehoslovačku 1968. i ističe da je to jedan od razloga zašto je njegova zemlja osetljiva na stranu vojnu prisutnost. Sličan argument istakli su u Pragu.

Istovremeno, u zemljama u kojima su već stigli dodatni NATO vojnici pojavljuju se problemi u odnosima lokalnog stanovništva i Alijanse.

U Latviji se žale na dolazak NATO vojnika i tvrde da se neki od njih "ponašaju se kao svinje, piju, napadaju djevojke, uriniraju i povraćaju u javnosti - kao da su okupatori".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 12:32
NATO je okupator svuda gde se pojavi a u civilizovanim pravoslavnim državama NATO MAJMUNI neće moći jer to nije divlji zapad.
Ponedeljak 09.06.2014. 12:33
Poljske podguzne muve.glupi poljaci Fico sad pripazi na sebe i drzave, jer sedmoglava zver nece odustati.
Ponedeljak 09.06.2014. 12:46
Koplje se lomi ovih dana ko ce s kime je pitanje godine............ocel sa MOCNIM RUSSKIM SAVEZOM i mnogo para od tranzita RUSSKOG GASA...........te zemlje koju ovu priliku imade za te pare nista nemora da rade..........sto vise eU-krmaca trosise oni vise zaradise a i zagarantovano im je MIRNA OAZA RUSSKOGA CARSTVA ZVANOG JUZNI TOK.............u suprutnom vlada zapad sa naci-natom gura silu-ubistva i propast........ratovi se siri i DUZINSKO ROPSTVO IH POJEDE........fasisticka mmf-banka voli da jede ljude zbog njihovih narkomanskih para...........vjestacko stvorenje........zlocinacki eU-kopile hitlerovo i masta engleza da kontrolisu vise evroBskog trzista...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online