Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 06.06.2014.
06:41
Vesti A

Slavjansk bi da bude Putinsk

Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjev odlučio je da ovaj grad preimenuje u Putinsk kako bi izazvao reakciju ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo ga da interveniše na istoku Ukrajine. Ponomarjev je predložio i drugim gradovima Donbasa da učine slično i da se Donjeck nazove Putinovo, Lugansk da bude Putingrad, a Gorlovka bi bila Vladimirovka.

Ako promene ime Putin će ih odbraniti... makar oni tako misle
 

Prema rečima Ponomarjeva, snage koje se bore protiv vlade u Kijevu na taj način žele da ukažu da im je potrebna pomoć.


- Trebamo se samo prisetiti bitke za Staljingrad, koja je postala prekretnica u velikom domovinskom ratu. Tada su svi shvatili da komandant sovjetske vojske Staljin nije dozvolio da neprijatelj zauzme grad koji nosi njegovo ime - naveo je Ponomarjev.


On je apelovao na druge vođe antikijevskih snaga Denisa Pušilina i Valerija Bolotova da naprave sličnu stvar. Komandant antikijevskih snaga u regijama Donjeck i Lugansk Igor Strelkov nije zadovoljan činjenicom da Rusija ne namerava da se vojno upliće u krizu na istoku Ukrajine. On je negirao da je Rusija poslala bilo kakvu pomoć i ocenio da bi "bilo bolje da su imali u izobilju oružja i opreme".


- Sve što je došlo iz Rusije je nekoliko stotina dobrovoljaca, ali to nije dovoljno - rekao je Strelkov i naveo da ukrajinske vojska danima napada avionima, helikopterima, tenkovima i da ginu civili.
 

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu za francuske medije da Rusija neće slati ruske vojne stručnjake ili vojne snage na jugoistok Ukrajine i da neće biti aneksije.

Politički analitičari procenjuju da je Rusija spremna da podrži federalizaciju Ukrajine i stvaranje politički jakih regiona na jugoistočnoj granici, koje bi pomagala i finansijski i politički, ali da posle pripajanja Krima ne želi dalji konflikt sa Zapadom.

POVEZANE VESTI

Petak 06.06.2014. 06:47
Polako, strpi te se prorusi, stiže pojačanje sa raznih strana!!!
Petak 06.06.2014. 08:53
Bice i ovde: "Kasno Marko na Kosovo stize". Dragi prorusi uzdaj te se u se i u svoje kljuse. Svi sto vam kazu da ce da vam pomognu, samo vas lazu i mazu, doce ali kad vas nebude bilo. Videli smo kako se tamo neki bedni Srbin dicio kao Kozacki Vojvoda, a cim su pocele gume da se puse po Ukrajini zdimio je u Rusiju pod izgovorom da mu prete smrcu. Citali smo i o par bednih bradatih "cetnika" koji su svojim bradurinama krasili stranice ovog lista, ali kad je zapucalo odjednom im se gubi svaki trag. Imali smi i mi Titograd, Titovo Uzice, Titovu Mitrovicu, ali smo sve sjebali radi osvete, kazu zajebo nas tito, a kratko vidi smo da svakog dana zajebavamo sami sebe.
Petak 06.06.2014. 08:29
Вест је потекла са руског "Њуз нета", тако да...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online