Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.04.2014.
02:28
Vesti A

Istina o svirepom ubistvu

Te nedelje po podne, policajci su sa teškim zadatkom došli pred vrata Denize Supline, u mirnoj ulici u sidnejskom Častvudu. Imali su dužnost da joj saopšte tragičnu vest da je njen de fakto partner smrtno nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Policija odnosi dokaze  

 

Tamo, međutim, nešto nije izgledalo kako treba, jer Suplina nije bila kod kuće. Ova medicinska sestra nije se pojavila u svojoj smeni u bolnici Mater dan ranije, a njena sestra o njoj nije ništa nije čula, nakon neobične sms poruke partnera njenim prijateljicama, u kojoj je pisalo da je hitno odletela u Brizbejn i nije ponela telefon.


Strahujući da su stvari pošle po zlu, policajci i vatrogasci provalili su vrata i naišli na stravično otkriće. Po kući je bilo mnogo krvi, a nakon detaljne pretrage, telo Denize Supline nađeno je ugurano u frižider, sa fatalnim povredama na glavi i vratu.


 

Tuga

Denizine dve starije sestre, Lidija Suplina i Mišel Stegić plakale su u sudnici dok su govorile o gubitku svoje voljene sestre.
- Samo hoću da kažem da je ona bila naša sestrica i da smo je voleli - rekla je Lidija sudu. - Bila je tako dobra osoba i nedostajaće nam do kraja života. Nikada nećemo razumeti kako se to dogodilo.

Više od dve godine kasnije, istražni sudija je ove nedelje i formalno saopštio da je Dejvid Vordel (52) ubio svoju dugogodišnju partnerku Deniz Suplinu (48) u njihovoj spavaćoj sobi. Onda, tri ili četiri dana kasnije, ubio se na svom motociklu, preprečivši put teškom kamionu na Grejt vestern hajveju u Batherstu.


Suplina se, inače, sama izdržavala, a kuću u Čatsvudu kupila je 15 godina ranije. U nedeljama koje su prethodile smrti, bila je uznemirena pošto Vordel nije učestvovao u troškovima domaćinstva, rečeno je tokom istrage na sudu Glibe. U Bolnici Mater predano je radila kao babica 20 godina, a on nije bio zaposlen. Njene kolege primetile su da nije "uobičajeno vedra" na poslu i jednoj prijateljici je priznala da su se ona i Vordel svađali oko novca.
 

Savetovalište

Za osobe pod nervnim pritiskom na raspolaganju je savetovalište na broju 13 11 14. Za muškarce, postoji linija 1300 789 978, a za decu 1800 551 800.

Prvog dana februara 2012, dan pre nego što je nađeno Denizino telo, Vordel je igrao svoju redovnu subotnju partiju skvoša i svom partneru u igri kazao je da je Suplina uzela njegove pare za skvoš. Sledećeg dana, njena sestra Lidija, koja živi samo par ulica dalje, došla je u kuću svoje sestre, jer je brinula pošto je ova otišla u Brizbejn, kako je Vordel tvrdio. On je izbegavao da odgovara na njena pitanja i nije joj dao da uđe u kuću, rečeno je u istrazi.


Drugog februara, sigurnosne kamere snimile su Vordela kako uzima sa Denizinog računa 800 dolara, a dan kasnije još toliko. Sutradan, seo je na motocikl i vozio se više sati duž Grejt vestern hajveja, nakon čega je namerno skrenuo na pogrešnu stranu puta i sudario se s kamionom. Izgoreo je u plamenu, koji je zahvatio i motor i kamion. Vozač kamiona nije bio povređen i dao je izjavu policiji.

Izvinjenje sestrama

Kada je Heder, Vordelova prijateljica, govorila u ime njegove familije i izvinila se sestrama i bratu Suplina, došlo je do potresnih scena.
- Zzao mi je, tako mi je žao. Nema ništa što ne bismo učinili da je vratimo nazad - rekla je Heder.
- Znam, znam - odgovorila je Lidija. - Znam da je Dejvid nju voleo i znam da je ona volela njega i da to nikad nije trebalo da se dogodi.
Vordel nije imao dosije u policiji i u kući u Čatsvudu nikad pre nije bilo sukoba.


Istrazi je rečeno da se nikad neće tačno znati šta se dešavalo u kući u Čatsvudu između 31. januara i 1. februara 2012. Ali, vođa istražnog tima, detektiv Šivon Manro kaže da su "traumatske povrede" nanesene Denizi u spavaćoj sobi mogle da prouzrokuju njenu brzu smrt.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online