Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 09.04.2014.
19:08
Beta A

Češka će tražiti od NATO da uđe u Ukrajinu

Predsednik Češke Miloš Zeman založiće se u četvrtak u susretu sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmunsenom u Pragu da NATO pošalje trupe u Ukrajinu ukoliko se Rusija ne zaustavi na aneksiji Krima.

Rusija ne sme upadati na teritoriju suverene države: Miloš Zeman
 

"Mislim da je nešto drugo okupacija Krima koji nikada nije pripadao Ukrajini, poklonio ga je Ukrajini Nikita Hruščov a da nije pitao nikoga. Nešto sasvim drugo je upadati na teritoriju suverene države", kazao je danas Zeman češkoj agenciji ČTK.

Češki predsednik naglasio je da u današnjem svetu ne mogu da se stalno kao argument koriste manjine.

"Pokrenuće se u svetu lančana reakcija a dovedeno do apsurda Rusi bi mogli da traže i da štite svoje građane u Karlovim Varima, a to niko od nas ne bi želeo", rekao je Zeman.

Rasmusen će u četvrtak sa predsednikom Zemanom i češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom razgovarati i o potrebi povećanja izdataka za odbranu, posebno u svetlu sadašnje krize oko Ukrajine.

"Podržavam povećanje sredstava za odbranu ali pod uslovom da se troše efikasno", kazao jes Zeman.

Češka u odbrambeni budžet trenutno izdvaja oko jedan odsto BDP- a iako je obaveza saveznika u NATO da drže sredstva za odbranu na nivou dva odsto BDP-a.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.04.2014. 19:12
Pazi da nebi opet Njemačka ušla u Protektorat. Neće više Rusi da vam donose slobodu.
Sreda 09.04.2014. 19:13
Милош Земан а зашто желиш да НАТО уђе у Украјину . Ти си плаћеник запада и мрзиш Русију и желиш да Русија нестане али тај сан неће ти се испунити . Смрт НАТО ФАШИСТИМА
Sreda 09.04.2014. 19:23
Neki ljudi jednostavno ne shvataju ili se pak prave ludi. I da dodje do invazije Rusa na severni deo Ukrajne cim bi NATO pokusao da se umesa doslo bi do globalnog sukoba koji za posledicu ima i upotrebu nuklearnog oruzija. Cak sta vise SAD je skloniji upotrebi ovog oruzija i to je i dokazao time sto ga je u proslosti vec koristijo. Lako je pozivati onu ili ovu silu u pomoc a da se pri tome ne sagleda globalna posledica cele price koja ce za kraj imati i potpuni kolaps covecanstva. Cak sta vise i sama drzava koja je vapila za pomoc ili koja je izricito trazila umesanost neke sile od ove dve supersile moze nestati u jednom trenu i to potpuno pretvorena u pepeo. Ne razumem to laprdanje ludaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online