Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 03.04.2014.
02:46
Vesti A

Devojčicu oterali u smrt

Na Vrhovnom sudu Južne Australije biće uskoro izrečena presuda roditeljima koji su izgubili dete zbog vlastite bolesne želje da im četvorogodišnja devojčica po svaku cenu provoza motocikl i da oni od toga prave film. Oni su u tome toliko istrajavali, uprkos povredama deteta, da je sudija na pretresu kazala da "u tome ima i mračni element".

Smejala se na smrt deteta: Ešli Polinghorn
 

Ko zna da li će se ikad saznati šta je zaista stajalo iz ovakvog postupanja. Ali, dete je bilo prisiljavano da samo vozi motor težak 50 kilograma dok je majka snimala. Umrlo je od povreda zadobijenih od padova. Devojčica Kloe je dobila motocikl za Božić prošle godine, samo koji dan pre smrti. Sudu je prikazan video s tog događaja i sudija Triš Keli upozorila je da se već tu vidi detetov strah. Ešli Džin Polkinghorn i njen partner Bendžamin Robert Mekpartlend sada čekaju presudu po optužbi za ubistvo iz kriminalnog nehata.


Devojčica je više puta stavljana na teški motocikl u dvorištu kuće u Ingl Farmi, januara 2012. godine, a majka i njen partner snimali su je kako se sudara sa objektima i predmetima. Vrhovnom sudu je rečeno da je devojčica pretrpela ozbiljne povrede i da je bila tako otečena i puna ogrebotina kada je prebačena u bolnicu, da drugi članovi porodice nisu mogli da je prepoznaju. Tokom izlaganja na pretresu pre izricanja kazne, sudija Keli posebno se osvrnula na video prikazan sudu, na kome je dete na svoj poslednji Božić.


- Snimak ovog deteta kako otvara božićne poklone je jedan od najpotresnijih snimaka otvaranja poklona koji sam ikad videla. To je izuzetno potresno. Na njemu je dete strahovito uplašeno na Božić - rekla je sudija.

Smejali se pred bolnicom

Sudu je rečeno da su Polkinghorn i Mekpartlend otišli iz bolnice čim je Kloe isključena s uređaja za održavanje života i da nisu bili tamo u trenucima njene smrti. Takođe je navedeno da je ovaj par pušio i smejao se pred bolnicom. Čuli su i da kažu da ne mogu da veruju da policija nije našla kanabis sakriven u kući.


Sudu je rečeno da je Kloe, dok je boravila kod svoje bake, molila da je ne šalju nazad majci i njenom partneru. Rečeno je i da je dete priznalo članu porodice da se boji majčinog partnera. Sudija Keli rekla je da oboje - i Polkinghorn i Mekpartlend treba da krive jedno drugo za detetovu smrt.


Polkinghorn je tokom poslednjeg pretresa plakala i tresla glavom. Mekportlendov advokat Entoni Alen kazao je sudu da je ovo bio tragičan slučaj i da njegov klijent prihvata zajedničku odgovornost za smrt deteta.

Bendžamin Mekportlend
 


- Ovo je bio slučaj istinskog idiotizma najvišeg nivoa koji je imao poražavajuće posledice - rekao je on.


Sudija Keli, međutim, nije se do kraja složila s tom tvrdnjom, rekavši da je dete iznova stavljano na motocikl uprkos strašnim povredama.


- Zavisno od pogleda koji zauzmete, ali je ovo više nego idiotizam najvišeg nivoa, u svemu postoji mračni elemenat. To je više nego nehat. Ona je u jednom momentu bačena na motocikl.


Sudija Keli upitala je gospodina Alena da li je stavljanje deteta na motocikl samo po sebi zločin, a on je odgovorio da nije, na šta je ona odgovorila: "Treba da bude."

 

Čuvala unuku na samrti

U izjavi za sud, baka devojčice Belinda Valentajn napisala je da se smrt njene unuke teško odrazila na živote drugih članova familije. Rekla je da je odjurila u bolnicu i čuvala svoju unuku dok je umirala.
- Bila je kao polomljena lutka, ležeći na bolničkom krevetu, s cevima i kablovima koji su izlazili iz nje. Najpre nisam mogla da je prepoznam, bila je sva natečena, u ranama i polomljena. To bilo strašno i za neverovanje. Kažu da ljudi izgledaju mirno u smrti. Kloe nije. Izgledala je sva izlomljena.
Baka Valantajn rekla je da su različite izjave o događajima, koje su vlastima posle smrti deteta dali Polkinghorn i Mekpartlend, učinile da se bol familije pojača. Ona je navela da je familija osudila laži i prikrivanja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.04.2014. 08:00
Сва та невероватна дешавања су продукт глобализације и савременом схватању начина живота. Продукт дугогодишњег уништавања породичних вредности, величања сатанистичких схватања живота, продукт разно разних педер балова итд,,, Тако да сада већ имамо генерације младих родитеља, који су подлегли таквим трендовима и дешава нам се шта нам се дешава. Са вером у Бога, очувати породичне вредности по сваку цену !!!
Četvrtak 03.04.2014. 11:32
Da, pederi i njihovi balovi su krivi za sve. Ovo dvoje manijaka su pederi, Srbiju su bombardovali pederi, srebrenicka streljanja su izvrsili pederi, policajac koji vam napise kaznu za prekoracenje brzine je peder, cunamije, zemljotrese i slicne stvari takodje prouzrokuje peder, biti peder je nesto najmonstruoznije. Unistise nas pederi nacisto. Gdje god krenem, kuda god pogledam, sve go peder na sve strane ! Dokad vise, majku im?!
Petak 04.04.2014. 10:58
incestoidna nacuja engleska štrokava
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online