Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Četvrtak 06.03.2014.
19:18
Beta A

Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

Rusija je danas ocenila da je "ciničan" i "neprihvatljivo arogantan" objavljeni tekst Stejt dipartmenta koji sadrži spisak "deset pogrešnih tvrdnji" predsednika Vladimira Putina o Ukrajini.

Foto: Ilustracija
 

U tih deset tačaka "cinično je iskrivljena stvarnost", ocenilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u saopštenju. "Nećemo se povući pred propagandnom prizemnog nivoa. Ponovo imamo posla s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama na pravo na
posedovanja istine", piše u ruskom dokumentu.

"Sjedinjene Države ne mogu imati pravo na moralisanje o poštovanju međunarodnih standarda i suvereniteta drugih zemalja", ukazuje se u saopštenju. "Šta je bilo bombardovanje bivše Jugoslavije ili upad u Irak pod falsifikovanim izgovorom?", pita ministarstvo.

Pročitajte još:

Ruski vojnici na Krimu

* "Ukrajinski vojnici su okupatori"

* Rusi blokirali sve baze na Krimu

* Rusi zauzeli raketne baze na Krimu

* Drama u Ukrajini, a Rusi testiraju rakete

* "Rusija je odlučila da je Krim njen"

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

Stejt department je prošle noći kritikovao stavove Putina o Ukrajini tako što ih je pobio tačku po tačku u tekstu nazvanom "Deset pogrešnih tvrdnji" i uporedio stavove ruskog predsednika sa izrekom pisca Fjodora Dostojevskog.

"Rusija priča lažne priče da bi opravdala svoje nelegalne akcije u Ukrajini, ali svet nije video toliko iznenađujuće rusko prozno delo još od kada je Dostojevksi napisao da 'formula prema kojoj je dva i dva jednako pet, i nije neprivlačna' ", objavio je Stejt department, aludirajući da Putin laže.

Stejt department je naveo deset izjava Putina kojima on, kako piše Vašington, "opravda rusku agresiju u Ukrajini", a zatim i "činjenice koje on u svojim tvrdnjama ignoriše ili iskrivljuje".

U americkom tekstu se povodom Putinovog stava da su vojne objekte na Krimu zauzele "odbrambene grupe građana", kaže da su to pripadnici ruske službe bezbednosti koji koriste vozila registrovana u Rusiji i samo o sebi kažu ko su.

Stejt department povodom izjave Putina o tome da Rusija deluje u okviru Sporazuma o prijateljstvu sa Ukrajinom iz 1997, kaže da taj dokument od Rusije zahteva da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine koji Moskva, međutim, sada krši.

U tekstu Stejt dipartmenta se osporavaju i Putinove tvrdnje o sporazumu vlasti i opozocije u Ukrajini o rešavanju krize, od 21. fenruara, o neligitmnosti nove vlasti Ukrajine, o navodnoj humanitarnoj krizi u toj zemlji, i o ugroženosti ruske manjine i
ruskih vojnih baza.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 19:21
Teški zločini u Vijetnamu gdje je zemljište trovano pesticidima, a nuklearne bombe nad civilima u Japanu avgusta 1945. itd.itd. BEZBROJ ZLOČINA SAD NIKAD OSUĐENIH. Dokad više???!!!
Četvrtak 06.03.2014. 19:21
STRAŠNO je kada najveći SVETSKI KASAPI ( NATO I EU ZLIKOVCI ) PRIČAJU BILO ŠTA O MORALU . ONI SU POBILI VIŠE LJUDI NEGO HITLER I SVI OSVAJAČI I DIKTATORI ZAJEDNO .
Četvrtak 06.03.2014. 19:57
Tako je Putine pravoslavni brate,podsjeti americke degenerike sta su radili svasta po svijetu.sve se im se vratiti milo za drago,gledace oni kako i njihova djeca pate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online