Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Utorak 04.03.2014.
19:02
Beta A

''Akcija Rusije na Krimu isto što i bombardovanje Jugoslavije''

Povodom izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da je Rusija u Ukrajini u humanitarnoj misiji pomoći ugroženim ruskim građanima, predsednik Češke Miloš Zeman podsetio je na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, takođe nazvano "humanitarnim".

Bombardovanje Jugoslavije nije humanitarno: Miloš Zeman
 

"Sećam se humanitarnog bombardovanja Jugoslavije. Kada sam posle došao u Beograd nije izgledalo baš humanitarno, zato što sam tamo video srušenu bolnicu", kazao je danas Zeman.

Pročitajte još:

Vladimir Putin novi Slobodan Milošević?

* Putin: Ako može Kosovo, može i Krim

* Putin: Naše mere potpuno primerene

Intervenciju Rusije na Krimu Zeman je ranije uporedio sa sovjetskom okupacijom Čehoslovačke iz 1968. godine, kada su vojnici Varšavskog pakta po nalogu Kremlja takođe došli navodno u "bratsku pomoć".

Češki predsednik naglasio je da ni u ovom slučaju sankcije protiv Rusije nisu put, zato što nikada ni protiv jedne države ne vode ni do kakvih razumnih rezultata.

"Jednom sam u Majamiju kazao kubanskim emigrantima: 'Čestitam vam na vašoj politici sankcija. Zahvaljujući njima Fidel Kastro je već 40 godina diktator'", kazao je češki predsednik.

Ukrajini je prema njegovoj oceni neophodno da se održe slobodni parlamentarni i predsednički izbori.

"Nije moguće da o vladi odlučuje bilo kakav trg, bio to Majdan, ili trg u Lavovu ili u Donjecku", kazao je češki predsednik.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 19:31
Ako je SAMO TO potrebno da se Rusija uspravi, neka nas bombarduju ponovo ! mi ionako kur*u ne vredimo, a ono što valja od Srba, svakako se nalazi u "komšiluku"....
Utorak 04.03.2014. 19:40
Malo je velika razlika izmedju 1999. bombardovanje SRJ,bombardovanje nije izvrsila Albanija kako bi zastitila svoju populaciju vec Zapad.Gdje to Rusija bombarduje u Ukrajini,gdje su stradali,poruseno,o cemu se to prica,bit ce da svi upravo zele da se to desi.Upravo sa takvim izjavama to ce se i postici,do sada je sve mirno i neka se oni dogovaraju i bit ce mir,samo sto dalje od njih.
Utorak 04.03.2014. 21:02
Ovaj NATO-vac namjerno poredi nemoguće. Putin nije bacio ni jednu bombu za razliku od NATO pakta 1999. Zato, kako je moguće napraviti ovako licemjerno poređenje???????!!!!!!!!!! S druge strane, Putin nije najvan, i ovo slanje specijalnih vojnih jedinica mu je što iz činjeničnog stanja, što iz izgovora. Ako svako moće da ima djelimično izgovore za nešto, ili čiste izgovore, zašto se i Putin ne bi poslužio istim. S obzirom da je ovo bezbolno jer ni jednu bombu nije bacio ni metak ispalio kao NATO 1999. za njihove "humanitarne" akcije po SRJ, i prije i poslije toga po Istoku, ne vidim onda čemu uzbuđivanje, a naročito ovako idiotsko poređenje jednog Čeha.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online