Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Nedelja 02.03.2014.
20:51 >> 22:32h
b92.net A

Putin: Naše mere potpuno primerene

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da su ruski potezi u Ukrajini "potpuno primereni" s obzirom na "izuzetnu situaciju i pretnje ultranacionalista nasiljem". Merkelova je kritikovala Putina, istakavši da je on prekršio međunarodno pravo.

Ultranacionalisti prete nasiljem, morao sam da pošaljem vojsku: Vladimir Putin
 

Putin je ovaj stav izneo u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Ukrajini, navodi agencija Interfaks, a prenosi B92.

Pročitajte još:

* Vladimir Putin novi Slobodan Milošević?

* Masovna predaja ukrajinskih vojnika, Rusi na putu za Simferopolj!

* Desničar i ubica Rusa seje strah u Ukrajini

Kako se navodi u izveštaju koji je stigao iz Kremlja, Putin i Merkelova su se složili da će nastaviti sa bilateralnim i multilateralnim konsultacijama, kako bi se došlo do normalizacije situacije u Ukrajini.

Merkelova je prebacila Putinu da je "neprihvatljivom ruskom intervencijom na Krimu prekršio međunarodno pravo".

Ona je u razgovoru Putina podsetila na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. godine, kojim se i Rusija obavezala na poštovanje nezavisnosti i suvereniteta Ukrajine u njenim postojećim granicama.

Merkel je ocenila i da je Putin prekršio Sporazum o Crnomorskoj floti iz 1997. godine.

Novoizabrani premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk optužio je, posle ulaska ruskih trupa u Ukrajinu, Rusiju za "proglašenje rata", a u zemlji je proglašena opšta vojna mobilizacija kao odgovor Rusiji.

Ponašanje Rusije je naišlo na oštre osude zapada.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.03.2014. 21:07
hehehehe... http://www.youtube.com/watch?v=a4cRjrWjfoU
Nedelja 02.03.2014. 21:47
Hvala tebi Predsednice Putine, sto stajes na prvu liniju u odbrani medjunarodnog prava u borbi protiv NATO nacizma I sto ulivas nama Srbima nadu da je moguce da se izborimo za Srpsko Kosovo. Mi Srbi treba da sledimo tvoj primer I bratske nam Rusije! NATO SNAGA PADA,ONI NEMAJU ODGOVOR ZA RUSIJU!VREME JE DA GLASAMO ZA PATRIOTSKE,I VRATIMO SRPSKO KOSOVO SRBIJI!
Nedelja 02.03.2014. 21:36
I sad ovako fasisti sa zapada uvode demokratiju, nije ovo Kosovo Brat Putin najveci Srbin ikad rodjen im nikad nece zaboraviti Kosovo ..ja stvarno ne razumem ove ukrajince,stalno bleje o nekakvoj agresiji,braca Rusi dosli uzeli svoje..a jos nisu ispalili ama ni jedan metak i resili problem. Kakva agresija, ukrajina ni nije drzava to je ruska teritorija..onaj mutavi bokser ce popiti uskoro malo plutonija i to je to....ZIVJELA NAM NASA BRATSKA RUSIJA neka te Bog cuva brate Putine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online