Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 24.02.2014.
15:30
Beta A

Moskva preti Ukrajini podizanjem carina

Rusija će podići carine na uvoz iz Ukrajine ukoliko se Kijev približi Evropskoj uniji, rekao je ruski ministar za privredu u intervjuu objavljenom danas u Nemačkoj.

Rusija neće evropske proizode na svom tržištu
 

"Rećićemo Ukrajini: naravno da imate prava da birate svoj put", rekao je Aleksej Uljukajev za nemački poslovni dnevnik Handelsblat govoreći o sporazumu o pridruživanju koji Kijev planira da potpiše sa EU.

"Ali u tom slučaju smatraćemo da smo obavezni da podignemo uvozne carine', rekao je on. On je opravdao mogućnost uvođenja takve mere zbog straha da bi preko Ukrajine mogli da ulaze evropski proizvodi u Rusiju, koji bi preplavili rusko tržište.

Kako navodi Frans pres Moskva loše gleda na moguće približavanje Ukrajine i EU, što želi deo ukrajinskog stanovništva i nove vođe zemlje koje su u subotu smenile ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Kijev ne može da ostane jak partner Moskve i da istovremeno potpiše sporazum o približivanju sa EU, ocenio je Uljukajev. On je takođe izrazio žaljenje zbog negativnog uticaja političkih previranja u Ukrjajini na privredu njegove zemlje.

"Mnogi investicioni fondovi povlače svoj novac iz Ukrajine, i većina njih odmah zatim povlači novac i iz Rusije", rekao je Uljukajev i ocenio da je jasno da će Ukrajina da se suoči s recesijom.

Kriza u Ukrajini izbila je kada je sada smenjeni predsednik Viktor Janukovič odbio da potpiše sporazum o pridruživanju sa EU krajem novembra. U sukobima između opozicije i policije prošle nedelje poginulo je 82 ljudi, a Janukovič je sa opozicijom uz posredovanje EU potpisao sporazum za okončanje krize.

U subotu ga je ukrajinski parlament smenio sa mesta predsednika, a danas je protiv njega izdat nalog za hapšenje zbog sumnje da je odgovoran za smrt demonstranata.

Porptarol nemačke kancelarke Angele Merkel rekao je danas na redovnoj konferenciji za šstampu da je EU i dalje spremna da potpiše sporazum o pridruživanju s Ukrajinom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.02.2014. 15:50
Evropi ne treba jaka Ukrajina. Treba joj jos jedna zbunjena clanica koja ce sve da rasproda i sve da potpise samo da bude sto blize Briselu a sto dalje Moskvi, poput Srbije,
Ponedeljak 24.02.2014. 16:01
Gde je sada Toma da kaže kako će Srbija da izvozi eu proizvode Rusima?
Ponedeljak 24.02.2014. 16:05
Логична последица, ко не би тако урадио када је руља пред вратима!?! Смењују председника, мењају устав, ослобађају криминалце све у једном дану и све то уз помоћ наоружаних демонстранта присутних у скупштинском холу (у току скупштинског гласања). Могли су поред свега овог и да изгласају да је земља коцкаста.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online