Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 01.02.2014.
16:30
Beta A

Opozicija: Izgleda da će vojska intervenisati protiv demonstranata

Ukrajinska opozicija je na sastanku sa evropskim zvaničnicima upozorila na "vrlo izvesnu intervenciju vojske" protiv demonstranata koji više od dva meseca protestuju u Kijevu. Na to je upozorio jedan od lidera ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk, koji se u Minhenu, gde se održava bezbednosna konferencija, sastao sa evropskim zvaničnicima, među kojima je bila i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

Jedan od lidera ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk
 

Arsenij Jacenjuk je "obavestio zvaničnike da je vrlo izvesno da će vlast pribeći sili, uključujući angažovanje vojske", saopštila je stranka bivše premijerke Ukrajine Julija Timošenko, koja je u zatvoru, Batkivščina, na čijem čelu je Jacenjuk.

Ukrajinska vojska je juče pozvala predsednika Viktora Janukoviča da preduzme "hitne mere" radi "stabilazacije" situacije u zemlji.

Za danas je na marginama Konferencije o bezbednosti u Minhenu najavljen sastanak američkog državnog sekretara Džona Kerija s predstavnicima ukrajinske opozicije, među kojima su Jacenjuk i bivši bokser Vitalij Kličko.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton izjavila je sinoć da je "duboko uznemirena" zbog nasilja i zastrašivanja u Ukrajini, posebno zbog navoda o mučenju jednog opozicionog aktiviste. Ukrajinska opozicija već više od dva meseca protestuje zahtevajući, između ostalog, odlazak sa vlasti Janukoviča zbog njegovog odbijanja da potpiše sporazum o pridruživanju EU.

"Vlasti pripremaju uvođenje vanrednog stanja"

Partija bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko saopštila je da vlasti u Ukrajini prepremaju uvođenje vanrednog stanja, kako bi bili okončani masovni protesti koji traju više od dva meseca.

Zvaničnik partije Batkivščina, Grigorij Nemirija, je u telefonskom razgovoru agenciji Frans pres rekao da saopštenje ukrajinskih bezbednosnih službi o pokretanju istrage o pokušaju "preuzimanja vlasti" predstavlja pripremu za uvođenje vanrednog stanja.

Prema njegovim rečima, saopštenje vojske koja je od predsednika Viktora Janukoviča juče zatražila "hitne mere" radi "stabilazacije" situacije u zemlji, takođe ukazuje da vlasti nameravaju da upotrebe silu.

Specijalne bezbednosne službe Ukrajine su u decembru zaplenile računare iz sedišta partije Batkivščina, a sinoć su saopštile da je otvorena istraga o pokušaju "preuzimanja vlasti" za šta je zaprećena kazna do deset godina zatvora.

Ukrajinska opozicija više od dva meseca protestuje, zahtevajući, između ostalog, odlazak sa vlasti Janukoviča, zbog njegove odluke da ne potpiše sporazum o pridruživanju EU.

POVEZANE VESTI

Subota 01.02.2014. 16:07
"Za danas je na marginama Konferencije o bezbednosti u Minhenu najavljen sastanak američkog državnog sekretara Džona Kerija s predstavnicima ukrajinske opozicije, među kojima su Jacenjuk i bivši bokser Vitalij Kličko." А естрадну уметницу Руслану неће да помену ,,,, ха,ха,ха,ха, на шта је спала ова америка ,,,, да разговара са боксерима и певаљкама,,, ха,ха,, тотална пропаст!
Subota 01.02.2014. 16:23
pa krajnje je vreme da vojska intervenise napokon..i resi stvar..
Subota 01.02.2014. 17:14
Klicko je ubica svog naroda.A jos vise me cudi putin da jos cuti.Klicko sram te bilo sto slusas neprijatelje svog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online