Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 30.01.2014.
07:38
Beta A

Ukrajinski parlament usvojio zakon o amnestiji uhapšenih

Ukrajinski parlament usvojio je zakon koji predviđa amnestiju za uhapšene demonstrante, pod uslovom da učesnici protesta napuste većinu vladinih zgrada koje su zauzeli. Za zakon, koji je usvojen nakon 12 sati rasprave, nisu glasale opozicione partije koje stoje iza protesta.

Može amnestija za pohapšene demonstrante, ali ako ostali napuste vladine zgrade: Neredi u Ukrajini (Foto: Arhiva)
 


Učesnici masovnih protesta zauzeli su u Kijevu najmanje tri zgrade koje koriste za noćenje i kao operativni centar, a koje su i ključni logistički centri za šatorsko naselje demonstranata na glavnom gradskom trgu.


U Kijevu, napetost na ulicama je smanjena, posle sukoba sa policijom proteklih dana, ali aktivisti opozicije i dalje su prisutni u centru grada, uprkos temperaturama nižim i od minus deset stepeni.


U Kijev je danas doputovala i šefica diplomatije EU Ketrin Ešton, koja je o rešavanju političke krize razgovarala sa predsednikom Viktorom Janukovičem i liderima opozicije.


Ukrajinske vlasti još juče su učinile pojedine ustupke demonstrantima, pošto je vlada podnela ostavku, a u parlamentu su ukinuti sporni zakoni koji su predviđali teže kazne za učesnike protesta.


Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk upozorio je danas u parlamentu da se zemlja nalazi na "ivici građanskog rata" i pozvao poslanike da učine sve kako bi se pronašao izlaz iz krize.


Sednici su prisustvovala i druga dva bivša ukrajinska predsednika, Leonid Kučma i Viktor Juščenko.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.01.2014. 09:32
Kraj 2013. godine označio je kraj američke dominacije u tom delu sveta. Odigravali su se tu mnogi sukobi, počevši od izraelsko-arapskih ratova, iransko-iračkog sukoba, iračka okupacija Kuvajta, američka intervencija, krvave terorističke akcije…Međutim, za sve to vreme niko nije sumnjao da su Sjedinjene Države te koje drže situaciju u svojim rukama. A to su radile na različite načine: njihovi saveznici dobijali su finansijsku i pomoć u oružju, ali veoma važno je bilo da se saveznički lokalni lideri fotografišu sa „velikim poglavicom", američkim predsednikom.
Četvrtak 30.01.2014. 09:33
To slikanje je saveznicima Sjedinjenih Država na Bliskom Istoku bio dokaz da, ako njihova zemlja bude napadnuta, stići će američka konjica da ih odbrani.Naravno, nije to uvek bilo tako, a kao primer američke nedoslednosti može da se pogleda i odnos Vašingtona prema pobunjenicima u Siriji. Prvo im je obećano oružje, potom je Bela Kuća odustala od bombardovanja Asadove žive vojne sile i postrojenja, a nakon toga Vašington je odlučio da im spreči dostavu oružja iz Turske, Saudijske Arabije i Katara.Kasnije su stigli signali da će svi morati da se naviknu na Asada koji je sposoban da kontroliše mudžahadine, Al Kaidu i ostale ekstremiste.
Četvrtak 30.01.2014. 09:35
I dok su američke špijunske agencije nadgledale međunarodne terorističke grupacije, nož u leđa u Bengaziju zabili su im lokalni „saveznici", insistira Njujork tajms. Kad smo već kod toga, Saudijska Arabija, američki saveznik, finansira najveći broj terorista!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online