Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.01.2014.
01:15
E. V. A

Ubijen ucenjivač kralja Švedske

U zasedi ispred zgrade stambenog bloka u predgrađu Stokholma Ulvsunda, ubijen je čuveni švedski kriminalac srpskog porekla Mile Marković (52). Njega su napadači sa četiri metka u glavu izrešetali dok je sedeo na vozačevom mestu automobila. Švedska policija ima dvojicu osumnjičenih za hladnokrvnu likvidaciju i za njima trenutno traga.

Marković je pažnju javnosti na sebe skrenuo 2011. godine kada se pojavila informacija da navodno poseduje kompromitujuće fotografije i snimke švedskog kralja Karla Gustava XVI na orgijama sa devojkama. One su navodno snimljene u Markovićevom seks klubu ''Prive'' u Stokholmu, pa su se već pojavile spekulacije da je to razlog surove likvidacije.

Policija na mestu zločina

Prema prvim informacijama, napadači su prišli Markovićevom parkiranom automobilu i kroz vozačev prozor ispalili nekoliko metaka. On je pogođen sa četiri projektila u glavu, a kako kažu u policiji, ubice su verovatno znale da na sebi ima pancir, pa su pucali u glavu.


- Čuo sam tri ili četiri metka sa kuhinjskog prozora. Pogledao sam napolje i video mislim oko šest osoba oko automobila. Ubrzo su se čule rotacije policije i Hitne

Planira i ucenu Bjorna Borga

 

Marković je švedskim pravosudnim organima i javnosti poznat po više krivičnih dela.

 

Navodno je imao plan da uceni slavnog tenisera Bjorna Borga, a kako prenose tamošnji mediji, nedavno je optužen za podstrekivanje na ubistvo bivšeg poslovnog partnera Majkla Bedelta.

 

Takođe sumnjičen je za silovanje, kao i napad na osobu koja je radila u njegovom seks klubu Prive u Stokholmu. Poslednjih godina, švedske vlasti su ga progonile za maltretiranje, utaju poreza i pretnje.

pomoći. Kako sam saznao, iako su mu odmah pružili prvu pomoć za tog čoveka nije bilo spasa i na mestu je ostao mrtav - kaže jedan od svedoka likvidacije koji živi u obližnjoj zgradi.


Napadači su sa mesta ubistva pobegle vozilom sa ugašenim farovima, a prema prvim informacijama reč je o starijem modelu tojote korole, bele boje, za kojom policija intenzivno traga. Iako još niko, kako kažu, nije uhapšen zbog ubistva, policija ima dvojicu osumnjičenih za kojima traga. Navodno su celo ubistvo snimile kamere koje se nalaze u ovom stambenom bloku.


Za sada nije poznat motiv hladnokrvne likvidacije, odnosno da li je u pitanju obračun u švedskom podzemlju ili ubistvo ima veze sa spornim slikama švedskog monarha.
Naime, Marković je 2011. godine došao u žižu javnosti kada je objavljena njegova knjiga "Nevoljni monarh Karl Gustav XVI". Navodno je kralj bio gost Markovićevog striptiz bara, gde se zabavljao sa noćnim damama, a to je sve snimljeno kamerama i fotoaparatima. Kada se pojavila ova informacija, Marković je imao velike probleme sa švedskim vlastima.


Prilikom jednog povratka iz Beograda njega su carinici na aerodromu u Stokholmu zadržali, a nakon što je pušten kući, tamo su ga sačekali švedski policajci koji su mu pretresli stan, oduzeli kompjuter i dva mobilna telefona. Potom je uhapšen, pod sumnjom za "pretnje policiji".

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.01.2014. 02:36
Jedno govno manje.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online