Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.11.2013.
02:17
Vesti A

Lažni policajac Radmilović opljačkao majku pred decom

Džordž Radmilović prošle godine je, koristeći lažnu policijsku značku, ušao u stan žene u Južnoj Jari u Australiji i - opljačkao je. Sudija Županijskog suda Džejn Patrik izjavila je da je Radmilović sa još dvojicom saučesnika uznemirio i uplašio ženu, kao i njenu decu, koja su se u tom momentu nalazila u stanu.

Pokazao značku i traži od žene drogu i novac

Radmilović je 9. juna prošle godine pokucao na vrata stana i uz pomoć lažne značke se predstavio kao policajac.  "Obratili ste joj se prvim imenom i obratili rečima: 'Ovde je policija, znate zašto smo ovde'", prepričala je šta se tog dana dešavalo sudija Patrik.


Kada je kćerka žrtve upitala šta se dešava, Radmilović joj je objasnio da je reč o - pretresu.


"Žrtva je poverovala da vas trojica zaista pripadate policiji Viktorije jer su policajci dan pre zaista vršili pretres prostorija. Žrtva se osećala uplašeno i neprijatno i nije imala snage da beži", rekla je sudija.


"Identifikovali ste se kao policija iz St. Kilda policijske stanice, te joj rekli da je pod prismotrom jer znate da se još bavi preprodajom droge, te da vam olakša posao i preda to što ima. Potom je žrtva objasnila da se ne bavi nikakvom preprodajom, te da je dan pre policija već sve istražila. Na to ste joj vi rekli da joj ne verujete i da ste držali pod prismotrom njen stan čitav dan. Nastavljajući konverzaciju glumili ste da u isto vreme razgovarate sa policijskim narednikom u stanici, te ste ga 'obavestili' da žrtva - ne sarađuje. Takođe ste joj rekli da se u prizemlju nalazi čitav tim i da su psi spremni da pretraže stan", prepričala je sudija događaj.


Sudija je potom izjavila da je jedan od provalnika po ulasku u stan uzeo ajfon, nakit, srebro, sitni novac, 1.800 dolara, kao i kesicu kanabisa i dodala da su provalnici potom zahtevali da saznaju gde drži heroin i "ajs", ali da žrtva nije imala - ništa od toga.


"Rekli ste žrtvi da će biti odvedena pravo u zatvor u Dir Parku, bez prava na kauciju i odbranu sa slobode. Takođe ste joj zapretili da vam preda šta ima kod sebe i rekli joj da će joj nadležne institucije (Odsek za društvene usluge) - oduzeti decu", istakla je gospođa Patrik.


Sudija je dalje objasnila da je treći čovek koji je učestvovao u akciji odgurao kćerku žrtve u sobu, gde su se se već nalazili njeni mlađi brat i sestra, a da je zatim ona pozvala - policiju.


Radmilović, koji je priznao krivicu za tešku provalu, krađu i posedovanje heroina, kao i za korišćenje lažne policijske značke, osuđen je na 35 meseci zatvora sa mogućnošću izlaska nakon 20 meseci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online