Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.10.2013.
15:03
N. Popović - Vesti A

DNK otkrio kasape Srba

Rekonstrukcija zločina koji se u noći između 29. i 30. decembra prošle godine dogodio u frankfurtskom hotelu Luksor, kada su noževima izmasakrirani Marko Jakšić (20), iz Zemuna, i njegov drug Bojan Ristić (37), iz Bora, u udarnom terminu prikazan je u TV emisiji " XY" - Nerešeni slučajevi (Aktenzeiaen "XDž" ungeloest), koja se već godinama emituje na Drugom programu nemačke državne televizije (ZDF). Emisiju je pratilo sedam miliona gledalaca.

Kamere uhvatile ubice
 

U minhenskom studiju pojavio se i komesar Frank Herman, zadužen u kriminalističkoj policiji u Frankfurtu za ovaj slučaj, a prikazani su detalji zločina. Gledaoci su videli i snimke sigurnosnih kamera kao i sliku osumnjičenog Crnogorca Aleksandra - Lakija Kneževića (26), za kojim je poternica već dugo na snazi, kao i drugog osumnjičenog za kojeg se zna samo nadimak - Crni!

Nagrada 5.000 evra

Gledaocima je predočen broj telefona ( ++49 (0)69 755 51155, na koji svoja eventualna saznanja o zločinu mogu anonimno da upute na srpskom jeziku. Raspisana nagrada za to iznosi 5.000 evra.

U rekonstrukciju zločina uključeni su glumci. Saznalo se da je Ristića u Ofenbahu dočekao kik-bokser Jakšić i odveo u stan penzionera Nedeljka Smiljanića, gde su kao podstanari delili krevet i tu proveli nekoliko sedmica pre nego što su se u žurbi, zbog prijave komšija da tu stanuju ilegalci, preselili u hotel Luksor.


Marko Jakšić je u Ofenbahu i Frankfurtu na veliko rasturao heroin sa nekoliko dilera, a u biznis je uključio i Ristića koji nije mogao da se snađe u toj situaciji i prikazan je kao žrtva već registrovanog kriminalca Jakšića.
 

Traži pravdu za žrtvu: Komesar Frank Herman
 

Komesar Frank Herman je izneo i nekoliko novih detalja. Ustanovljeno je, naime, da su Ristić i Jakšić u Luksoru stalno menjali sobe, jer je Jakšić strahovao od nekoga. Ipak, ubice su ih pronašle i noževima iskasapili po stomaku i leđima. Prema rekonstrukciji, kada su ubice pokucale na vrata sobe Ristić se mejlom dopisivao sa devojkom, koja je trebalo narednog dana da avionom doputuje u Frankfurt na Majni.
 

Trbuhom za kruhom

U početku emisije glumac je oživeo Ristića i teške životne prilike koje su ga naterale da u Beogradu zatvori piceriju i uputi se u Nemačku da bi zaradio. U suzama su ga ispratili ćerka iz prvog braka i njegova nova devojka, koja je kasnije trebalo da mu se poridruži u Frankfurtu.

Bojan je preminuo već u sobi na četvrtom spratu hotela, dok je Jakšić uspeo da se dovuče do hotelskog lobija odakle je odvezen u bolnicu, ali zbog ogromnog gubitka krvi nije imao šansu da preživi.


Komesar Frank Herman je izjavio da policija poseduje DNK - obojice osumnjičenih za ovaj zločin, ali Crni nije zabeležen u banci podataka. Po njegovim rečima, taj čovek star između 30 i 35 godina prilikom zločina zadobio je tešku povredu ruke, i te posekotine su morale da budu sanirane. On je jako krvario, a policija je krvavi trag koji je ostavio za sobom pratila nekoliko ulica, gde je iznenada prestao pa se pretpostavlja da su tu ušli u automobil.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 17:07
Gledala sam ovu emisliju, ovaj uzasan dogadjaj je bio prvi na redu...prikazali su jednu otuznu sliku zivota u Beogradu i sliku cerke zrtve koja je bila u iscepanoj obuci...napravili kratak film o svim razlozima koji navode ljude da napuste zemlju i krenu u potragu za boljim zivotom...na zalost ovaj put je bio pogresan i tragican...ako bi me neko za savet pitao rekla bih...ili koristi legalni nacin da dodjes u inostranstvo ili nelegalni je velika avantura koja moze da se zavrsi i ovako...velike zarade nigde nema preko noci a kriminala ima svuda...pored ovog priloga bilo je jos neresenih slucajeva da se coveku kosa digne na glavi od izopacenih ljudi koji ubijaju a i dalje setaju slobodno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online