Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.08.2013.
03:34
Vesti A

Život sa otvorenim ranama

Dana Vulin, žrtva brutalnog napada u australijskom gradu Pertu, kada ju je u napadu ljubomore napala i zapalila Natali Dimitrovska, veoma je slabog zdravlja. Zbog čestih infekcija lekari su bili prisiljeni da odlože vitalnu operaciju.

Danino zdravlje, kazali su, tako je oslabljeno zbog infekcija, da su lekari čak bili prisiljeni da odlože vitalnu operaciju
 

Danina sestra Svetlana Veličkovski je izjavila za portal PerthNow, da je familija pokušavala da sakupi dovoljno novca da bi Danu poslala u Francusku na specijalni terapeutski tretman.

Dana, kojoj je sada 27 godina, bila je svih osam dana u sudu za vreme dok je trajao proces protiv Natali Dimitrovske koja je napala.

Ona je sa klupe za svedoke dala iskaz o besu Dimitrovske podgrejanom ljubomorom i drogom. Sačekala je i poslednji dan prošle nedelje, kada je porota izrekla da je Dimitrovska kriva.


Sve vreme, međutim, ona je vodila bitku sa infekcijom, kao i bolnim ramenom, jer se još oporavlja od nedavne operacije.


- Njena poslednja operacija vrata bila je pre šest meseci i to još uvek nije zaceljeno kako treba, pa je zbog toga odložena i sledeća operacija - kaže Svetlana Veličkovski. - Dakle, predstoji joj još jedna operacija na rukama, zatim još jedna na vratu i tek onda, nadamo se krajem godine, imaćemo dovoljno novca da je pošaljemo u Francusku.


Familija se nada da će pod terapijom specijaliste u Evropi Dana moći da ponovo pokreće ruke i vrat, što je sada limitirano zbog grubog tkiva ožiljaka.

Danina sestra, Svetlana Veličkovski

- To je oko 48.000 dolara - nije jeftino za sedam nedelja, ali nema ništa što ne bih pokušala da obezbedim da ona ima normalan život, u najmanju ruku sa stanovišta obavljanja funkcija.

Gospođa Veličkovski bila je takođe u Okružnom sudu svakog dana suđenja Dimitrovskoj, zajedno sa Danom, njihovom majkom, familijom i prijateljima.


Suđenje, kaže ona, nije ništa prema osećanju koje imaš dok svakog jutra nekoga oblačiš i pokrivaš mu rane.


- Ono što je postalo normalno za moju mamu i mene, za drugoga je nepodnošljivo. Sedeti na suđenju nije ništa, najteži deo je bio gledati Dimitrovsku tamo.


Prošle nedelje, Dimitrovska (28) proglašena je krivom za svesno nanošenje ozbiljnih telesnih povreda. Kako je rečeno, ljubomorna i pod uticajem droge Dimitrovska je vređala i uznemiravala Vulinovu danima pre fizičkog napada koji se dogodio 16. februara prošle godine.


Edin Handanović, njen muž s kojim Dimitrovska nije živela, susreo je Danu Vulin na dočeku Nove godine, što je navelo Dimitrovsku na paranoidno uverenje da oni imaju aferu.


Od Dana Australije do 16. februara ona je napravila desetine telefonskih poziva na Danin broj, u jednom momentu zapretivši joj da će "uništiti njeno lepo lice".
Danu Vulin 12. avgusta očekuje nova operacija i doktori će pokušati da joj omoguće da pravi više pokreta rukama.


Dimitrovska planirala napad


U noći pre napada, Dimitrovska i njen prijatelj Danijel Stoun, kao i prijateljica njenog brata Džesika Maza, proveli su sate vozeći se kroz Pert i pušeći metilamfetamin. Trojka se u toj vožnji dvaput našla pred stambenom zgradom Dane Vulin. Prvi put, proverili su ima li iko kod kuće. Onda su se vratili ponovo i Dimitrovska i Stoun preskočili su balkonski zid i probudili Vulinovu koja je spavala na kauču.


Vulinova je poroti rekla da ju je Dimitrovska probudila i počela da viče na nju u vezi sa Handanovićem. Onda je Dimitrovska počela u stanu da puši metilamfetamin. Dana Vulin joj je oduzela gorionik sa otvorenim plamenom i rekla joj da izađe iz kuće.


Dimitrovska joj je kazala da joj kaže gde je Handanović ili će je ona zapaliti. Trenutak kasnije, bacila je otvorenu flašu špiritusa na Vulinovu koja je još uvek držala lampu u ruci.


- Pretvorila sam se u ljudsku buktinju - rekla je Vulin na sudu.


Poslednjih 18 meseci, ona je prošla kroz 16 operacija jer joj je opekotinama bilo pokriveno 60 odsto tela.


- Ovo je svakodnevna borba - kazala je.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 04:49
Нажалост жена је жени постала најгори непријатељ.Не тако давно жене су биле веома солидарне.Свет клизи у духовно ништавило.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online