Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 08.03.2013.
19:20
Vestionline A

Rusija: Misica k'o da nam je iz Uzbekistana!

“Gde ste našli Mis Rusije, u Uzbekistanu?”, “Naša Mis kao da je Mis Tadžikistana”, “Mis Rusije izgleda kao boca votke” i “Koliko je plaćeno da ona pobedi?” Ovo je deo uvredljivih i šovinističkih komentara na društvenim mrežama, onlajn izdanjima ruskih novina ili po blogovima posle izbora 18-godišnje Tatarke Elmire Abdrazakove za najlepšu Ruskinju 2013. godine.

Elmira se pravda da je ipak po mami Ruskinja
 

Količina besnih reakcija na izbor "neruskinje" zgrozila je i šokirala deo ruske javnosti. Većina najtiražnijih ruskih medija izbrisala je na svojim portalima postojeće komentare i onemogućile dalje komentarisanje tekstova o pobedi mlade studentkinje Saobraćajnog fakulteta u Novosibirsku.

I ona je sama, zgrožena, ukinula svoj profil na najjačoj ruskoj društvenoj mreži V Kontakte. Elmira, umesto da slavi svoju titulu, objašnjava da je njena mama Ruskinja, a tata Tatarin i da se ona oseća Ruskinjom.

Na društvenim mrežama se zbog njenog izbora vode nimalo lepe diskusije. S jedne strane su oni koji su uvređeni time što čistokrvna Ruskinja neće predstavljati zemlju na izboru za Mis sveta i Mis Univerzuma, a sa druge oni koji brane Rusiju kao tolerantnu i višenacionalnu državu i daju podršku zbunjenoj Elmiri, koja postaje simbol borbe protiv netrpeljivosti.

Među glavnim protivnicima Elmirinog izbora su navijači fudbalskog kluba Spartak iz Moskve.

"U našem društvu je uvek bilo prostaka, rasista, nacionalista, antisemita i sličnih ljudi, ali smatrali smo ih marginalcima kakvi se vucaraju u svakom društvu. Oni se i dalje nalaze na rubnim područjima društva, ali zahvaljujući tehnologiji iza koje se uglavnom skrivaju, anonimno su izašli iz svojih rupa na javnu scenu", istakao je Aleksandar Oslon iz udruženja Javno mnenje.

Ruski pisac Ilias Merkuri pokušao je da spusti loptu pozivajući Ruse da budu zadovoljni jer je Mis Rusije ipak - žena!

Petak 08.03.2013. 20:39
Kao sto se jasno vidi na slikama, mucenicki car Nikolaj je imao tamnu kosu, a Puskinov deda je, kao sto se dobro zna, bio crnac iz Afrike. Pa im to niednom nije smetalo da budu Rusi. Ova devojka je ljupka, i apsolutno nikakvih problema nema s njom za normalan svet, a ludaka i rasistickog olosa ima svuda.
Petak 08.03.2013. 20:51
lepa devojka, sto se brecaju ovi mamlazi?
Petak 08.03.2013. 23:57
Srbija je puna takvih marginalaca, Jos malo pa ce ih biti 40% stanovnistva, a najgore od svega je sto sebe nazivaju patriotama, a svoje neistomisljenike nazivaju izdajnicima, stranim placenicima, komunjarama, evropejcima..........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online