Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 12.01.2013.
17:48
Beta A

Ubica Džona Kenedija imao pomagača?

Robert F. Kenedi mlađi ne veruje da je samo jedan čovek bio odgovoran za ubistvo njegovog strica, predsednika Džona F. Kenedija, čija se 50-ogodišnjica smrti obeležava ove godine u SAD.

Robert F. Kenedi Džunior je rekao da je njegov otac godinu dana pokušavao da se pomiri sa smrću svog brata : Robert sa ženom
 

Mlađi Kenedi je rekao da je njegov otac, brat Džona Kenedija, smatrao da je izveštaj Vorenove komisije u kome je ustanovljeno da je Li Harvi Osvald delovao sam kada je ubio predsednika Kenedija, loše odrađen.

Robert Kenedi mlađi i njegova sestra Rori govorili su o svojoj porodici sinoć u intervjuu pred publikom u Operi Vinspir u Dalasu. Ovaj intervju je početak događaja kojim će se ove godine obeležiti 50-ogodišnjicu ubistva Džona Kenedija.

Njihov stric Džon F. Kenedi ubijen je 22. novembra 1963. dok se vozio u službenom konvoju kroz Dalas. Pet godina kasnije njihov otac Robert je ubijen u hotelu u Los Anđelesu dok je slavio pobedu na primarnim izborima za predsedničkog kandidata demokratske stranke u Kaliforniji.

Robert F. Kenedi Džunior je rekao da je njegov otac godinu dana pokušavao da se pomiri sa smrću svog brata, i da je mislio da je Izveštaj Vorenove Komisije urađen "nesolidno" kao i da on sam dovodi u pitanje taj izveštaj.

"Mislim da u ovom trenutku postoje vrlo, vrlo ubedljivi dokazi da se nije radilo samo o jednom čoveku koji je pucao", rekao je on, ali nije rekao šta misli da se dogodilo.

Upitan da li veruje da je njegov otac, koji je bio državni tužilac u vreme ubistva njegovog brata, osećao određenu krivicu jer je mislio da je možda postojala neka veza između ubistva i njegove vrlo agresivne borbe protiv organizovanog kriminala, mlađi Kenedi je odgovorio potvrdno.

"Mislim da je to tačno. Govorio je o tome. Javno je podržavao izveštaj Vorenove komisije ali privatno je o njemu bio kritičan", rekao je nećak Džona Kenedija.

Rekao je da je njegov otac naložio istražiteljima da ispitaju ubistvo i da su našli da su podaci o telefonskim pozivima između Osvalda i vlasnika noćnog kluba, Džeka Rubija, koji je ubio Osvalda dva dana posle ubistva Kenedija, bili "kao inventar" imena mafijskih vođa, koje je vlada istraživala.

POVEZANE VESTI

Subota 12.01.2013. 18:00
...samo ti nastavi pa ce i tebe da strefi neka situation...
Subota 12.01.2013. 18:26
Uuuu sto je novost, pa svuda moze da se procita ko je platio, ko organizovao a ko izvrsio atentat, odakle se pucalo itd. Osvald nije pucao, igrao je zrtveno jagnje. Bolje da se bavi time koliko ih je bilo kada je njegov otac ubijen i zasto ludi Sirhan jos lezi u zatvoru. Ali to je opasno, veoma, moze kao njegovom bratu od strica John John-u da se pokvari avion, ili prevrne kao Hajder, itd. itd. Banksteri ne vole kada se mnogo laje, pogotovu ne sada kada globe ceo svet i kada deca vide njihovu providnu prevaru. Jedino ako im se nije pridruzio?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online