Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 20.12.2012.
18:15
Vestionline A

Dinastija razvrata - od ubistva žena do čete ljubavnica

Kim Džomg Un, sadašnji vođa Severne Koreje, na komemoraciji povodom godišnjice smrti svog oca - Dragog Vođe, pojavio se sa trudnom suprugom. Iako ova vest nije senzacionalna kao ona da u Bakingmensku palatu stiže prinova, svetski mediji ipak su se podsetili ljubavnih afera severnokorejske dinastije - od osnivača moderne države do njegovog unuka i sadašnjeg lidera.

Kim Džong Un i njegova trudna supruga
 

Posle dede koji je osnovao današnju Severnu Koreju, a oženio gerilku poput sebe, oca koji je zaradio reputaciju dekadentnog naslednika, navodno imajući četu (bukvalno, a  ne samo po broju) ljubavnica i izmenivši nekoliko supruga, Kim Džong Un, trenutni vladar zemlje, za sada ima prilično konvencionalan bračno-ljubavni život.

Ljubavni život vođa ove krajnje izolovane države vrvi zanimljivim detaljima koji se, najviše u slučaju "srednjeg" Kima, mogu podvući pod oznakom "bizarno". Na stranu podaci o testiranju dugodometnih balističkih raketa, razvijanju nuklearnog oružja, epidemiji gladi pre dve decenije, koja se u mnogo blažem obliku proteže do današnjih dana, ta zemlja privlači pažnju životnim stilom vladara. A život muškaraca dinastije Kim više je nego živopisan.

Kim Džong Un, obrazovan na Zapadu, još nije dao svoj doprinos sočnim pričama o ljubavi, preljubi, seksualnom razvratu i mogućim ubistvima supruga, kao što su to učinili njegov otac i deda. Međutim, njegova karijera je tek na početku. Ovih dana odjeknula je vest da je njegova 23-godišnja supruga Ri Sol Džu trudna.

Kimova drugarica Ri Sol Džu

Tajnovit poput svoje zemlje, iz koje informacije stižu na kapaljku, i vest o "Kimovoj drugarici Sol Džu" bila je iznenađenje. Detalji o njegovoj vezi sa Džu nisu poznati, a nagađa se da su se venčali pre tri godine, i to na zahtev Dragog Vođe koji je pretrpeo moždani udar i požurivao ženidbu odabranog naslednika. Izbor je pao na navodno popularnu pevačicu čiji je otac (takođe navodno) profesor, a majka lekar, dok je snaja Dragog Vođe diplomirala prirodne nauke u Pjongjangu, takođe navodno. Nagađa se i da je 2010. godine rodila dete, ali nije poznato šta se s njim dogodilo.


Kim Džong Unov otac, s druge strane, poprilično je bio predan grešno životu. Pričalo se da je bio težak alkoholičar, imao jednu zvaničnu suprugu i tri "zvanične" ljubavnice. Oženio se po očevom nalogu ćerkom jednog vojnog zvaničnika. Prva ljubavnica bila je poznata glumica, koja je u doba afere bila udata i imala dete. Međutim, ona nikada nije priznata kao supruga i završila je u Moskvi, gde je umrla 2002. godine, navodno posle dugogodišnjih problema s alkoholom.


Zatim je bila majka Kim Džong Una, plesačica rođena u Japanu, Korejka po nacionalnosti, koja je od raka umrla 2004 godine. Četvrta žena u njegovom životu bila je dugogodišnja sekretarica koja je posle smrti treće ljubavnice preuzela sve dužnosti "prve dame".

Kim Džong Il - Dragi vođa nezasitih apetita
 

I pored brakova i ljubavnica, Kim Džong Il je bio veliki ljubitelj žena kome su podređeni funkcionari, navodno, privodili lepotice iz cele zemlje nadajući se boljim položajima.

Osnivač dinastije Kim Il Sung imao je dve supruge. Prva je poznata kao gerilka i majka gore pomenutog Dragog Vođe Kim Džong Ila. Umrla je na porođaju, ali je bilo i spekulacija da je streljana. Pošto je došao na vlast, sin joj je podizao spomenike i posvećivao ustanove širom zemlje, a najviše u njenom rodnom mestu.

Druga supruga Kim Il Sunga postala je aktivna u političkom životu, ali se ne zna koja je njena sudbina. Prema nekim izvorima još je živa, dok drugi tvrde da je poginula u Pekingu u saobrćajnoj nesreći. Uprkos brakovima, Sung je takođe bio poznat po brojnim ljubavnicama i tajnim vezama sa ženama.

POVEZANE VESTI

Petak 21.12.2012. 08:11
Све до нечега немогу доћи медији измишљају приче, или преузимају из америчких медијских кућа финансираних за стварање хаоса. Страх американаца од атомске бомбе Северне Кореје тера их да измишљају сиромаштво, глад и разврат владајуће класе. Они који су боравили у С.К. сасвим друго причају. У питању су наши људи, спортисти, тренери и сл.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online